Denuncien els falsos autònoms i les cooperatives fictícies vinculades a càrniques gironines

Comparteix-ho amb els teus amics:

El partit assegura que les exigències empresarials fa que els treballadors “siguin molt precaris” i cobrin només 300 euros al mes

“Ens preocupen els treballadors de les càrniques perquè hi ha tot un sistema pervers que estan fent les gras empreses de les comarques gironines que exigeixen als treballadors que es facin autònoms o creïn falses cooperatives per evitar pagar-los la Seguretat Social”, ha afirmat Joan Luengo. El número 2 d’ECP a les comarques gironines s’ha reunit aquest divendres amb representants de CCOO i dilluns ho farà amb els d’UGT.

López M. El número 2 d'ECP per Girona, Joan Luengo, després de reunir-se amb representants sindicals, el 10 de juny del 2016.

Segons Luengo, aquestes exigències de les empreses a l’hora de contractar empleats està precaritzant “molt” les condicions de treball. “Ens han explicat que hi ha empleats que treballen dotze hores al dia durant cinc o sis dies a la setmana i el seu sou acaba essent de 300 euros al mes”, ha denunciat. El motiu, és que al salari hi han de descomptar la despesa d’autònoms i, també, la del material que han de fer servir per treballar perquè ja no va a càrrec de l’empresa. “Ara els hi fan pagar, fins i tot, per esmolar ganivets o per tenir bates”, assegura Luengo.

Per això, ECP s’ha compromès a portar aquesta situació al Congrés dels Diputats després de les eleccions del 26-J. “Aquesta situació s’està estenent també a altres sectors com el transport o serveis i és el que ja va passar amb els treballadors d’instal·lacions telefòniques”, ha criticat el candidat.

En paral·lel, Luengo ha detallat als representants sindicals quines són les propostes d’ECP en relació a les condicions laborals dels treballadors. En concret, es comprometen a derogar les dues darreres reformes laborals, augmentar progressivament d’aquí al 2019 el salari mínim interprofessional, modificar la llei de cooperatives i millora les inspeccions de treball.

Foto: López M.
El número 2 d’ECP per Girona, Joan Luengo, després de reunir-se amb representants sindicals, el 10 de juny del 2016.