Denuncien una dona de la neteja per cremar el gimnàs, trencar ordinadors i robar material d’una escola

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els mossos han denunciat una dona de la neteja del CEIP d’Hostalric (Selva) per cremar el gimnàs, trencar ordinadors de l’escola i robar material del centre. En total, la policia li atribueix fins a sis delictes i faltes entre danys, incendis i robatoris amb força. La dona, que té 59 anys, va admetre davant dels agents que actuava per despit ja que estava farta de les condicions laborals a què la sotmetia la seva empresa. En una ocasió, va llançar un ordinador per una finestra i va escampar diversos portàtils pel pati. El fet més greu però va ser l’incendi al gimnàs, on les flames van fer destrosses considerables. Van cremar un conjunt de matalassos, van afectar el fals sostre i van fumar les parets.

Des del desembre passat, el CEIP Mare de Déu dels Dolors d’Hostalric vivia un autèntic degoteig de bretolades, robatoris i danys. De fet, els responsables de l’escola havien arribat a posar fins a una quinzena de denúncies davant dels Mossos d’Esquadra. Entre d’altres, els havien robat calculadores, un televisor nou, diners o llapis de memòria.

Tots els robatoris i danys tenien lloc fora de l’horari escolar. D’entre tots aquests casos, en destaca un que es va denunciar el dia 1 d’abril. Aquell dimarts, quan els professors i l’equip directiu van arribar al CEIP, es van trobar tot de material informàtic escampat pel pati. En total, aquí i allà, hi havia fins a sis ordinadors portàtils i una torre d’ordinador esquerdada, que algú havia llançat des d’una finestra.

El fet més greu, però, es va viure el dilluns 5 de maig. Aquella nit, pels voltants de les deu, un incendi provocat va cremar el gimnàs de l’escola. Les flames, que van obligar a mobilitzar fins a vuit dotacions de Bombers, van calcinar un conjunt de matalassos, van afectar part del fals sostre i van fumar les parets, els lavabos i la zona dels vestuaris.

Arran del degoteig de denúncies, els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació i aquest mes de juny han pogut descobrir qui hi havia al darrere de tot plegat. Es tracta d’una dona de la neteja de 59 anys que, farta de les condicions laborals que tenia, es va dedicar a fer destrosses a l’escola.

Els agents d’investigació sospitaven que qui feia les destrosses era algú que tenia accés al centre, perquè hi havia material -com ara els portàtils- que es guardava dins armaris tancats. A més, en tots els casos, les portes del CEIP mai apareixien forçades.

Actuava per despit

La dona, que ha admès davant la policia que va actuar per despit, no només va provocar l’incendi del gimnàs. La nit del 28 de març també va calar foc en un petit magatzem de l’escola, on els professors i els alumnes hi guarden eines de jardineria.

La dona de la neteja solia actuar o bé els dilluns o bé els dijous, un cop s’assegurava que no quedava ningú a l’escola d’Hostalric i que s’hi podia passejar amb total impunitat. En total, els mossos l’han denunciada per dues faltes i quatre delictes (entre els quals hi ha furts, danys i un robatori amb força).

A més dels dos incendis i de l’episodi dels portàtils al pati, els agents li atribueixen haver-se endut un Ipad de l’escola, haver robat un radiocasset d’una de les aules i haver tallat els cables d’uns ordinadors nous que hi havia a la biblioteca. Tots els delictes i faltes per què se l’ha denunciada van tenir lloc entre finals de març i finals de maig. ACN