Des del passat mes juny, tota la llet de La Fageda és de granges amb certificació de benestar animal

Comparteix-ho amb els teus amics:

Des del passat mes de juny de 2020, tota la llet amb què elaborem els iogurts, postres i gelats de La Fageda procedeix de granges amb certificació de benestar animal.

La Fageda – La companyia AENOR va concedir a la nostra granja de Santa Pau, on viuen més de 240 vaques, el certificat Welfair™. Un reconeixement oficial que ratifica que estan ben alimentades; reposen i es mouen en espais confortables; es troben bé de salut; són sociables, i tenen un estat emocional positiu.

També, les altres 9 granges d’on obtenim la llet, agrupades en la Cooperativa Lletera de l’Empordà, de la qual som socis, ja disposen de la mateixa certificació.

Avaluar directament els animals

La certificació Welfair™, pionera a Europa, es basa en el que estableixen les normes Welfare Quality i AWIN® i revisa directament l’estat dels animals i el seu comportament.

En concret, té en compte 12 criteris de bona alimentació, bon allotjament, bona salut i comportament apropiat, que avaluen professionals d’AENOR in situ a les granges durant una jornada.

Una granja renovada i un nou sistema de munyida

La nostra granja de Santa Pau, que cada any visiten milers de persones, ha vist renovades les seves instal·lacions en els últims temps.

Cadascuna de les vaques compta amb més de 12 m2 d’espai, en estables coberts, ventilats i amb llum natural. També, disposen de raspalls per rascar-se i netejar-se i, diàriament, els canviem la palla del terra per afavorir la seva netedat. Quan fa calor, engeguem els ventiladors i els ruixadors d’aigua perquè es refresquin. Depenent del moment del seu cicle vital, les veurem pasturant a l’exterior o fent una vida més casolana.

El seu menjar, basat en farratges naturals, es prepara just abans de donar-los-el. L’aigua que beuen es manté tot l’any entre els 13 i 17 graus de temperatura.

Pel que fa a la munyida, ja fa més d’un any que vam instal·lar un nou sistema robotitzat, de manera que ara són elles que escullen el moment d’anar-se a treure la llet.

El respecte i la cura a les nostres vaques és, per a La Fageda, un valor irrenunciable.

Info: La Fageda