Desarticulada una xarxa que introduïa cocaïna a l’interior del cos de dues dones

MOSSOS D'ESQUADRA Imatge d'un dels detinguts durant l'operatiu policial.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han desarticulat una xarxa que introduïa cocaïna a Barcelona des de la República Dominicana amagada a l’interior del cos de dues dones. Durant l’actuació policial s’han detingut tretze persones, s’han comissat dos quilos i mig de droga i s’han desmantellat diversos punts de venda de substàncies estupefaents al districte de Sant Martí. Una part de la droga es preparava a Barcelona i es distribuïa a Itàlia, Suïssos i altres països europeus i la resta es venia a petits traficants. La investigació policial va començar a finals d’agost i va acabar el 4 d’octubre amb l’escorcoll en domicilis de Barcelona, Santa Coloma i l’Hospitalet de Llobregat.

MOSSOS D'ESQUADRA Imatge d'un dels detinguts durant l'operatiu policial.
MOSSOS D’ESQUADRA Imatge d’un dels detinguts durant l’operatiu policial.

La investigació policial va començar a finals d’agost gràcies a una informació facilitada per la Guàrdia Urbana del districte de Sant Martí i va acabar el 4 d’octubre amb l’entrada i escorcoll de domicilis de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i l’Hospitalet de Llobregat. Les indagacions van començar en diversos habitatges del barri de la Verneda, on es va detenir un home que duia una maleta amb diversos estris per manipular droga com una balança de precisió, una premsa hidràulica i cilindres. Així mateix, es van fer diferents comisos a peu de carrer de compradors que acudien als domicilis investigats.

Paral·lelament, la policia va saber que aquesta organització utilitzava dues dones, d’origen dominicà, que transportaven la droga en avió a l’interior del seu cos. Una d’elles va ser detinguda per la policia espanyola a l’aeroport de Madrid quan portava un quilo de cocaïna i l’altra va ser arrestada a l’aeroport del Prat quan es dirigia a Suïssa amb mig quilo de cocaïna. Totes dues van ingressar a presó.

Precisament, els investigadors han destacat, com a novetat, que aquesta banda distribuïa la droga des de Barcelona a altres països europeus amb avió, quan habitualment es fa directament des de l’Amèrica del Sud.

Durant l’operatiu policial es van fer onze entrades a bars i botigues del districte de Sant Martí, on es van comissar diverses drogues.

La investigació policial va acabar el 4 d’octubre amb vuit entrades judicials en els domicilis dels presumptes traficants que importaven la droga i dels petits distribuïdors del barri. En total, es van detenir 13 persones, es van comissar dos quilos i mig de droga i es van intervenir fos cotxes i una moto.

De les vuit entrades judicials, sis es van fer a Barcelona (tres al districte de Sant Martí, dues al districte de l’Eixample i una a Sant Andreu), una a l’Hospitalet de Llobregat i una a Santa Coloma de Gramenet.

La investigació ha estat dirigida pel magistrat del Jutjat d’Instrucció número tres de Barcelona en secret d’actuacions. Set dels detinguts han ingressat a presó i la resta han quedat en llibertat amb càrrecs.