Desbordament del riu Fluvià per al seu pas per la Vall d’en Bas a la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

Diverses carreteres secundàries de la Vall d’en Bas a la Garrotxa estan tallades a causa del desbordament per trams del riu Fluvià. Veure vídeo.

Vídeo: Riu Fluvià desvordat a la Vall d’en Bas

Els serveis -molt repartits arreu del territori i de poca importància- han estat per fer algun sanejament de façana, retirada d’arbres caiguts i petites inundacions de baixos. Des d’ahir a la nit, el telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut una trentena de trucades relacionades amb les pluges. Protecció Civil de la Generalitat manté activada l’alerta del pla Inuncat per l’episodi del fort onatge i de pluja abundant. Les comarques on l’acumulació d’aigua pot ser més important -superior als 100 litres i fregant els 200 litres en 24 hores- són el Montsià, Baix Ebre, Terra Alta, Vallès Oriental, Osona, Garrotxa i Selva. En menor mesura, els aiguats també poden afectar les comarques del Maresme, Ripollès, Pla de l’Estany, Gironès, Alt Empordà i Baix Empordà.

A partir del migdia, les pluges més intenses quedaran restringides al quadrant nord-est de Catalunya, on els xàfecs aniran localment acompanyats de tempesta. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) es manté igualment l’episodi previst d’onades que poden superar els 2,5 metres (maregassa) a tota la costa. A partir de la tarda, les onades es restringiran al litoral central i nord, situació que s’allargarà fins el migdia de diumenge.

ACN / Redacció