Descoberta al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser una espècie de planta mai vista abans a la península Ibèrica

Comparteix-ho amb els teus amics:

Es tracta de l’Herniaria alpina, una planta considerada com a vulnerable

La troballa l’ha feta l’investigador Moisès Guardiola, en el marc d’un treball de cartografia dels hàbitats del parc natural

Imatge

Al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser s’ha localitzat per primera vegada una espècie de planta mai identificada fins ara a la península Ibèrica. Concretament la Herniaria alpina, una espècie que pertany a la família de les cariofil·làcies, i està considerada com a vulnerable segons criteris de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN).

L’investigador Moisès Guardiola ha estat l’artífex de la troballa, en el marc del treball de cartografia detallada dels hàbitats del parc natural a la zona del circ d’Ulldeter, elaborat el 2018.

Fins ara, es coneixia l’existència de la planta al vessant francès dels Pirineus, però no s’havia trobat fins ara a la vessant catalana. La població descoberta a Catalunya ocupa molt poca extensió i està formada per menys de 200 individus madurs.

La planta apareix com un petit coixinet de 10 a 15 cm de diàmetre i està associada a pedrusques sobre substrat calcari.