Descobreixen un tram de l’antic Camí Ral en unes obres a Sant Esteve d’en Bas

Comparteix-ho amb els teus amics:

La setmana passada en el transcurs d’unes obres de pavimentació de la calçada al C/ St. Josep de Sant Esteve d’en Bas, s’ha pogut descobrir un tram de calçada medieval que possiblement correspondria a l’antic camí ral que arribava fins a Vic. Segons l’ajuntament del municipi, es deixarà un tram al descobert i posaran una placa amb la descripció de la via com “Antiga calçada del Camí Ral”.

10320545_358279374372906_6038342800526214283_n

El Camí Ral de Vic a Olot -i viceversa- té una llargada de 44 km i uneix les dues ciutats travessant la Plana de Vic, St. Martí Sescorts, el Cabrerès -Santa Maria de Corcó i Rupit i Pruit- Pel Grau de l’Hostalot, sobre la Salut, connecta amb el tram de la Garrotxa que transcorre, bàsicament, per la Vall d’en Bas i les Preses.

Fora del salt del Grau de l’Hostalot no té grans desnivells, per més que no sigui un camí planer.

Essencialment es segueix el camí original, tot i que en alguns trams les modernes carreteres l’han ocupat i el pas comporta algun risc. L’abandó que la competència de la carretera va causar ha permès que alguns trams siguin confusos o poc clars, però la recuperació degut al renovat pas de viatgers i alguna que altra actuació de millora el van millorant.

Fa pocs anys va ser senyalitzat amb marques grogues tot el seu recorregut, i amb senyalització vertical -DIBA- des de l’Hostalot a Vic, fet que ha de millorar el seu seguiment. Queden, però, alguns punts foscos on cal tenir cura i espavilar -se per seguir-ne la senda correcta degut a ocupacions inadequades d’alguns pagesos, la carretera o altres afectacions.

El camí es pot recórrer bé en un dia -si s’està ben preparat- o dos. Sempre serà més còmode fer-lo en sentit Vic-Olot, ja que la pujada és molt més suau.

El camí no té una continuïtat homogènia. Hi ha trams de camí, fins i tot pistes, i trams de corriol, tots ells amb un estat notablement variable.

Més info: facebook.com/GECA i victurisme.cat