Desmantellen un cultiu de 2.000 plantes de marihuana en una nau a Girona

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els imputats també havien manipulat el comptador de la llum

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal de Girona han detingut dos homes, de 42 i 48 anys, de nacionalitat holandesa i senegalesa, veïns de Figueres i Roses, per un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric. Els fets van succeir el passat 29 de gener quan els agents municipals van esbrinar que al carrer Castell de Bellaguarda de Girona, al barri de Taialà, hi havia una nau industrial on s’hi cultivava marihuana. Un cop allà, van veure com els detinguts sortien de la nau i, en accedir-hi, van localitzar 2.000 planes de marihuana, 123 transformadors, 22 filtres, tretze extractors, nou ventiladors i centenars de testos per a la producció d’esqueixos. A més, els policies van comprovar que els detinguts havien manipulat el comptador de la llum.

IF

Un cop van tenir coneixement dels fets, membres del cos de la Policia Municipal de Girona es van adreçar al lloc i van comprovar que al voltant de la nau es podia notar una forta olor de marihuana. En aquell moment, els agents van veure com dues persones sortien de les instal·lacions, dos homes de 42 i 48 anys, de nacionalitat holandesa i senegalesa, i amb domicilis a Figueres i Roses, respectivament. Els agents van accedir a l’interior de la nau industrial i van constatar que hi havia una gran plantació de marihuana, d’unes 2.000 plantes i que les instal·lacions estaven pensades i preparades per cultivar grans quantitats d’aquesta droga.

La unitat d’investigació dels Mossos es va càrrec de les actuacions i van comissar una gran quantitat de material dedicat al cultiu d’aquesta droga. En concret, van intervenir 123 focus transformadors, 22 filtres, tretze extractors, una centrifugadora, nou ventiladors i centenars de testos per a la producció d’esqueixos. També van comissar dos palets plens de sacs amb terra vegetal, dos dipòsits de plàstic de gran capacitat per subministrar aigua als habitacles i moltes restes de plantes vegetals.

IF

La nau industrial estava llogada i es dividia en dues grans estructures prefabricades i un habitacle ubicat en u nivell superior. Tots els espais simulaven estructures aïllants com si fossin càmeres frigorífiques per mantenir l’interior en les condicions òptimes de cultiu. Els dos detinguts seran citats properament a declarar davant del jutge.