Detenen dos lladres que havien robat joies d’una casa de Campdevànol fent-se passar per falsos revisors de gas

Comparteix-ho amb els teus amics:

Un control de mossos a l’AP-7 a la Roca del Vallès va permetre enxampar-los amb un botí valorat en més de 15.000 euros

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes, de 33 i 34 anys, nacionalitat argentina i espanyola, domiciliats al Barcelonès i al Baix Llobregat, com a presumptes autors d’un delicte de furt. La detenció es va fer el 3 de novembre, quan en un control preventiu de seguretat al peatge de l’AP-7 a la Roca del Vallès van aturar el turisme on viatjaven. Els agents van veure que mostraven una actitud nerviosa i com el copilot amagava quelcom a la guantera i van decidir inspeccionar el vehicle. Sota el seient del copilot van localitzar una bossa amb una gran quantitat de joies d’or i 910 euros en efectiu. El botí estava valorat en més de 15.000 euros i pertanyia a una dona de 78 anys, veïna de Campdevànol (Ripollès). Els lladres havien entrat a casa seva simulant ser revisors de gas i aprofitant un moment de descuit, es van emportar el botí.

Pels volts de la una del migdia del 3 de novembre, agents de l’ARRO dels Mossos d’Esquadra estaven fent un control preventiu de seguretat ciutadana al peatre de l’AP-7 a la Roca del Vallès, quan van veure que se’ls aproximava un turisme amb dos ocupants. Els mossos van veure que mostraven una actitud nerviosa i com el copilot amagava quelcom a la guantera. Els agents van decidir aturar el vehicle, van identificar els ocupants i van escorcollar el turisme.

El conductor del cotxe anava vestit d’operari amb uns pantalons i una camisa amb inscripcions on es podia llegir “servei tècnic”. Sota el seient del copilot els mossos van localitzar una bossa blava que contenia una gran quantitat de joies d’or, com ara penjolls, braçalets, collarets, cadenes, agulles, rellotges, arracades i anells. També van trobar 910 euros en efectiu.

Al maleter del vehicle van intervenir dues camises i dues armilles de color gris i taronja amb les mateixes inscripcions, dues bosses amb eines de treball relacionades amb el gas, un datàfon, un carnet amb fotografia d’un dels homes amb el nom d’una empresa d’instal·lacions autoritzada pel “Ministeri d’Indústria de la Generalitat de Catalunya” i un talonari d’albarans de treballs fets en concepte de revisions de gas.

Fetes les comprovacions policials oportunes, els mossos van saber que aquests dos homes podrien ser els autors d’un delicte de furt que havia succeït en una casa de la població de Campdevànol (Ripollès), on havien entrat simulant ser revisors del gas i on havien enganyat una dona de 78 anys. Durant la revisió, un dels homes va demanar per anar al servei i va aprofitar per sostreure joies i diners.

La víctima, que va presentar denúncia del furt el mateix dia a la comissaria de Ripoll, va recuperar íntegrament totes les seves joies, valorades en més de 15.000 euros, així com els 910 euros sostrets.

Els dos homes van quedar detinguts com a presumptes autors d’un delicte de furt.
Els detinguts, amb antecedents, van passar el dia 5 de novembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Granollers, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs. ACN.