Detenen el conductor d’una furgoneta a Salt després d’una persecució policial i arrencar una barrera del peatge

MOSSOS D'ESQUADRA - ACN Estat amb què va quedar el lateral d'un dels vehicles policials dels Mossos d'Esquadra.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dimarts un conductor a Salt després d’una persecució policial que es va iniciar a l’autopista AP-7, a l’alçada de la sortida 6, i va finalitzar a l’alçada del passeig Marquès de Camps en confluència amb el passeig dels Països Catalans. Els fets es van produir quan l’home, de 49 anys, de nacionalitat txeca i amb domicili desconegut, va veure una patrulla a l’AP-7, va fer un canvi de sentit i va començar a circular contra direcció pel carril de desacceleració de l’autopista posant en perill la resta d’usuaris. En la seva fugida, el conductor va estar a punt d’atropellar diversos vianants i tres policies. A més, quatre agents van patir ferides lleus.

MOSSOS D'ESQUADRA - ACN Estat amb què va quedar el lateral d'un dels vehicles policials dels Mossos d'Esquadra.
MOSSOS D’ESQUADRA – ACN Estat amb què va quedar el lateral d’un dels vehicles policials dels Mossos d’Esquadra.

Després de fer el canvi de sentit, els Mossos d’Esquadra van alertar la resta de vehicles policials, que van començar la recerca del vehicle. Uns altres agents que es trobaven fent un altre control, a la sortida 7, van veure la furgoneta com se saltava el peatge i trencava la barrera fugint sense pagar. El vehicle va fer cas omís a les senyals dels agents i va continuar la seva marxa fins el centre comercial més proper de la població de Salt. Els Mossos van iniciar un seguiment de la furgoneta, que s’adreçava cap al centre hospitalari Martí i Julià de Salt.

En la seva fugida, la furgoneta circulava canviant de carril de forma brusca i fent arraconar la resta d’usuaris de la via per evitar col·lidir. Així mateix, va voler desplaçar intencionadament de la via el vehicle policial i va xocar contra ell. A més, diversos vianants van ser a punt de ser atropellats.

Quan la furgoneta va arribar a l’alçada del passeig Marquès de Camps en confluència amb el passeig dels Països Catalans, es va parar forçosament perquè tenia un cotxe aturat al davant en un semàfor. Aviat va quedar enmig de dos turismes, ja que un altre es va aturar al seu darrera, moment en què els agents van aprofitar per sortir del vehicle. En aquell instant, el conductor va fer marxa enrere, i va xocar amb el turisme posterior per fer-se espai i fugir de nou.

Després d’intentar atropellar tres agents, al furgoneta va xocar contra un cotxe patrulla causant-li danys en un lateral. De sobte, la furgoneta es va quedar aturada per algun problema mecànic i els mossos van intentar treure del vehicle el conductor, que es va defensar a cops de puny i intentant colpejar els agents amb una bateria que duia al seient davanter.

Finalment, amb la col·laboració de la Policia Local de Salt, va immobilitzar el vehicle i van detenir l’home. Quatre agents van resultar ferits lleus amb diverses contusions a les mans i a l’esquena.

El detingut -a qui se li atribueix un delicte de conducció temerària, un delicte de danys, atemptat a agents de l’autoritat i resistència i desobediència- ha passat aquest dimecres a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

Comparteix-ho amb els teus amics: