Detenen tres membres d’una banda dedicada a furtar ampolles de licor dels supermercats

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres persones per formar part d’una organització criminal especialitzada en robar productes a supermercats. La investigació policial ha relacionar els lladres amb sis furts comesos en sis dies a establiments comercials de Palamós (Baix Empordà), Girona, Figueres (Alt Empordà), Vic (Osona) i Tarragona. En el conjunt dels robatoris, la banda va aconseguir sostreure ampolles de licor valorades en 4.293 euros. Els detinguts són dos homes i una dona, veïns de Lloret de Mar de nacionalitat romanesa i tenen entre 22 i 29 anys. Tenen nombrosos antecedents i després de declarar al jutjat van quedar en llibertat provisional.

MOSSOS D'ESQUADRA Quan els van detenir, duien material que s'usa per fer furts a supermercats
MOSSOS D’ESQUADRA Quan els van detenir, duien material que s’usa per fer furts a supermercats

El 5 de febrer, els mossos van saber que uns lladres havien sostret diverses ampolles de licor valorades en 342 euros d’un supermercat de Palamós.

Arran d’aquest furt, els agents de la comissaria de la Bisbal van obrir una investigació que va permetre identificar els lladres, una dona i dos homes, que ja havien estat detinguts diverses vegades per cometre furts en diferents supermercats de les poblacions de la comarca: Palamós, Calonge i Palafrugell.

Els responsables de l’establiment van informar a la patrulla que la mateixa cadena ja havia patit diferents furts amb el mateix modus operandi en diversos establiments repartits per Catalunya.

La investigació policial va revelar l’existència d’un grup delictiu, composat per diversos membres, que es dedica a sostreure ampolles de licor en establiments de la mateixa cadena.

La manera d’actuar dels lladres és sempre la mateixa: utilitzen inhibidors o bé tallen el sistema d’alarma de les ampolles de licor, i tot seguit, utilitzen malles interiors per transportar-les.

La investigació va concloure el passat 10 de febrer, a quarts de dues del migdia, quan una patrulla va localitzar i detenir als presumptes autors quan circulaven amb un vehicle per la carretera GI-652, al terme municipal de Torrent.

A l’interior del vehicle van localitzar diferent material utilitzat per cometre els robatoris, com un inhibidor d’alarmes, unes alicates i unes malles elàstiques que s’utilitzen sota la roba per amagar el material sostret.

Als detinguts els atribueixen l’autoria de quatre delictes de furt i dues faltes de furt comeses els darrers sis dies. També els hi atribueixen un delicte contra l’ordre públic i pertinença a organitzacions i grups criminals.

Els detinguts, amb nombrosos antecedents, van passar el dia 11 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d’Empordà, el qual els va deixar en llibertat provisional.