Detenen un home per robar les aixetes d’una vintena de cases de Palafrugell i Pals

Cedida pels Mossos d'Esquadra: El rastre que va deixar el lladre quan intentava sostreure les aixetes d'aigua de les cases.
Comparteix-ho amb els teus amics:

El lladre va vendre el material sostret a una empresa de Palafrugell

Els fets es remunten a mitjans de gener quan els Mossos de la comissaria de la Bisbal d’Empordà van conèixer que entre el 15 de gener i el 2 de febrer s’havien produït vuit robatoris, un d’ells en grau de temptativa, en cases adossades de Pals i Palafrugell. Davant d’aquests fets, els mossos – amb l’ajuda de les policies locals dels municipis- van iniciar un dispositiu de prevenció de robatoris i una investigació per localitzar l’autor.

Cedida pels Mossos d'Esquadra: El rastre que va deixar el lladre quan intentava sostreure les aixetes d'aigua de les cases.
Cedida pels Mossos d’Esquadra: El rastre que va deixar el lladre quan intentava sostreure les aixetes d’aigua de les cases.

Pels volts de les set de la tarda del passat 2 de febrer, la Policia Local de Pals va saber que en un carrer de la urbanització Arenals de Mar de Pals hi havia una gran fuita d’aigua. Un cop allà, els policies van veure que l’aigua provenia d’una finca formada per diverses cases adossades. Van comprovar que algú havia sostret les canonades de coure de la instal·lació i sistema de distribució de l’aigua de les cases.

Una patrulla dels mossos de paisà també es va adreçar al lloc dels fets per fer suport i intentar localitzar els possibles lladres. Finalment, en una zona boscosa i amagat entre uns matolls, els agents van localitzar un home que duia una bossa esportiva amb diverses aixetes, utensilis de coure i metall i eines. L’home va quedar detingut i, posteriorment, els mossos van constatar que en tretze d’aquella urbanització s’havien emportat les aixetes exteriors de metall de sortida d’aigua. A més, els policies van poder relacionar el detingut amb nou robatoris amb força més a les poblacions de Pals i Palafrugell. En tots els casos, el detingut havia robat en una mateixa zona i accedia a cases adossades de Calella de Palafrugell i Pals.

Paral·lelament, també van comprovar que l’home havia venut durant el mes de gener part del material sostret – tubs de coure i aixetes- a una empresa de Palafrugell. Les vendes coincidien amb les dates dels robatoris. L’home, amb antecedents, va passar el 3 de febrer a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d’Empordà que va decretar la seva llibertat.