Detenen un jove després de robar en una botiga del centre i fugir amb un ciclomotor

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Policia Local de Blanes va detenir aquest diumenge un jove de 19 anys després d’haver comès un robatori amb intimidació en una botiga del centre de la població. El lladre, C.F.O., va fugir amb un ciclomotor i immediatament els agents van iniciar una recerca. Els agents van seguir-lo durant més de dues hores pels carrers de la població. Durant la persecució, el lladre va topar contra dos turismes i, posteriorment, va fugir a peu. Finalment, després de dues hores la Policia Local el va detenir en una zona de cases unifamiliars envoltades de zona boscosa.

Els fets van tenir lloc al voltant de tres quarts de dotze del migdia, quan els agents va tenir coneixement mitjançant una trucada dels Mossos que s’havia produït un robatori amb intimidació en un local comercial de la Rambla Joaquim Ruyra, al centre de Blanes. Immediatament, un cop es va passar la descripció física i característiques del presumpte autor dels fets a les patrulles policials, es va fer una primera recerca a la zona del voltant on s’havien produït els fets. Uns 20 minuts més tard, una patrulla de la Policia Local va observar un individu que conduïa un ciclomotor, i que corresponia a la descripció facilitada.

En adonar-se de la presència de la Policia Local, el sospitós va iniciar una fugida per diversos carrers de Blanes, conduint en la majoria d’aquests en direcció contrària, i creant un greu risc per a la resta d’usuaris que en aquells moments circulaven per la vila. Quan l’individu a qui s’estava perseguint va accedir en direcció contrària al Carrer Sebastià Llorens, al barri de Mas Enlaire, va xocar contra un vehicle que acabava de sortir d’un pàrquing, la qual cosa va provocar que perdés el control del ciclomotor i topés contra altres dos vehicles que estaven estacionats. Tots tres turismes van patir danys de diversa consideració.

Mentrestant, el lladre va abandonar el ciclomotor i va iniciar una fugida a peu per diversos carrers del voltant. Pocs minuts més tard, una altra patrulla de la Policia Local va localitzar-lo en una zona propera. En adonar-se que l’anaven a atrapar, el jove va tornar a iniciar una fugida -de nou a peu- que el va dur a una zona de cases unifamiliars envoltades per zones boscoses i vegetació.

Per evitar que el fugitiu pogués escapolir-se, la Policia Local va acordonar la zona i gairebé una hora més tard de recerca activa dels agents se’l va poder localitzar. Una vegada més, el sospitós va intentar una nova fugida que, aquesta vegada, va ser inútil al barrar-li el pas una de les patrulles que estava fent el tancament del perímetre. La detenció es va produir gairebé dues hores més tard que s’havia iniciat la persecució.

Durant les primeres indagacions, els agents van poder recuperar els objectes sostrets durant el robatori amb intimidació que s’havia perpetrat aquell mateix matí. Alhora, també van poder comprovar que el ciclomotor que conduïa el detingut havia estat sostret a Lloret de Mar, i que el seu propietari encara no havia formalitzat la denúncia. També es va poder constatar que el jove no disposa de cap permís ni llicència de conducció. Al detingut se l’imputen els delictes de robatori amb intimidació, furt d’ús de ciclomotor, conducció temerària, conduir un vehicle sense haver obtingut mai permís o llicència, i danys de diversa consideració.

En l’operatiu van intervenir totes les unitats del torn de matí de la Policia Local de Blanes, ja que es va requerir la participació de tots els possibles efectius per poder cobrir la fugida del sospitós. A més, es dóna la circumstància que tant la descripció física de l’individu com el ‘modus operandi’ es corresponen amb dos altres atracaments que s’han produït a Blanes durant els darrers dies. Per aquest motiu, el detingut ha estat traspassat als Mossos d’Esquadra per poder fer el seguiment de les diligències.