Detenen un lladre que entrava a robar a pisos de Girona desmuntant els panys de les portes

Comparteix-ho amb els teus amics:

El detingut, que no actuava sol, va cometre dos robatoris i va fugir en un tercer quan va veure que la propietària era a dins

Els mossos han detingut un lladre que es dedicava a robar en pisos de Girona desmuntant els panys de les portes. El detingut, un jove de 24 anys i que ja acumula vuit antecedents, no actuava sol. A l’hora d’entrar a les cases, els lladres sempre feien servir la mateixa estratègia. Trucaven al timbre per assegurar-se que a dins no hi havia ningú, desmuntaven el pany i colpejaven la porta fins que aconseguien obrir-la. Un cop a dins, regiraven mobles i agafaven joies i altres objectes de valor. En només dos dies, el detingut va entrar a robar a dos habitatges i ho va provar en un tercer. Ell i els altres ja havien desmuntat la porta, però en veure que la propietària era a dins, van fugir corrents.

Els tres casos van tenir lloc en plenes fires de Sant Narcís. El primer robatori va passar el mateix 29 d’octubre i els altres dos –un dels quals, en grau de temptativa- l’endemà. A l’hora d’actuar, els lladres sempre feien servir el mateix modus operandi.

Primer, trucaven al timbre per assegurar-se que no hi havia ningú a dins dels habitatges. Després, feien saltar el pany de la porta i la colpejaven amb força fins que aconseguien obrir-la. Un cop a dins, el grup arreplegava tot allò de valor que trobava a l’interior.

El dia de Sant Narcís al matí, els lladres van actuar en un domicili del carrer Puigneulòs. Quan els propietaris van arribar, es van trobar els passadors del pany per terra i la porta oberta. L’interior es trobava completament regirat, alguns mobles estaven danyats i se’ls havien endut nombrosos objectes. Entre aquests, dues teles, un rellotge d’or, dos anells i unes arracades.

Amb la propietària a dins

L’endemà, cap a tres quarts de quatre de la tarda, els lladres van tornar a actuar. En aquesta ocasió, van escollir un domicili del carrer Sant Sebastià. Aquí, però, la propietària es trobava a dins l’habitatge. La dona va sentir com li trucaven al timbre i va decidir no obrir. Aleshores, els lladres –entre els quals hi havia el jove detingut- van desmuntar el marc i van obrir la porta donant-li cops. Quan els lladres van veure que la dona era a dins, van fugir corrents.

Aquella mateixa tarda, però, el grup va aconseguir entrar en un tercer habitatge. En concret, un altre pis del carrer Puigneulòs. Fent servir la mateixa estratègia, van entrar al domicili i, de dins, se’n van endur dos anells, dues polseres, un cinturó, un collaret i un telèfon mòbil.

Després de rebre les denúncies, els Mossos d’Esquadra van començar a investigar els robatoris i, de seguida, van veure que uns i altres tenien connexió. Gràcies a diferents indicis, la policia va poder identificar un dels lladres. Es tracta d’un jove romanès de 24 anys, veí de Girona, i que ja acumula vuit antecedents per fets similars.

Fa dues setmanes, els Mossos d’Esquadra el van detenir. El noi, a qui se li imputen tres robatoris amb força (un d’ells, en grau de temptativa), ha quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge. Els mossos no donen la investigació per tancada i no descarten més detencions. ACN Girona