Detenen un veí de Santa Pau per un accident després d’agafar el cotxe embriagat

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’home va sortir il·lès del sinistre però la imprudència li costarà cara perquè haurà de respondre’n davant del jutge

Els Mossos d’Esquadra han detingut un veí de Santa Pau (Garrotxa) que va tenir un sinistre mentre conduïa borratxo. L’home, de 59 anys, es va accidentar tot sol quan va sortir amb el cotxe de la carretera GI-524, a dins mateix del terme municipal. No va patir ferides, però la imprudència li comportarà haver-se d’asseure davant del jutge. Quan els mossos van arribar al lloc, van veure que l’home presentava símptomes evidents d’anar begut. La lectura de l’alcoholímetre no va deixar lloc a dubtes: 1,14 mg/l d’aire expirat. El veí havia agafat el cotxe amb una taxa quatre cops superior a la permesa (0,25 mg/l) i gairebé duplicava el límit penal (0,60 mg/l). Per això, els agents el van detenir per un delicte contra la seguretat en el trànsit.

Els fets que van acabar amb el veí de Santa Pau emmanillat, i amb una citació judicial sota el braç, van tenir lloc aquest dissabte passat. Cap a tres quarts d’onze de la nit, l’home va tenir un accident amb el seu cotxe. Ell mateix va sortir de la carretera al quilòmetre 7 de la GI-524, dins el terme municipal de Santa Pau (poble d’on és veí).

L’home, de 59 anys, va resultar il·lès. Però quan els mossos van arribar al punt del sinistre, van adonar-se que el conductor presentava símptomes evidents d’haver agafat el volant begut. Els agents li van fer la prova d’alcoholèmia i la lectura va confirmar allò que ja era un fet. El veí de Santa Pau va donar una taxa d’1,14 mg d’alcohol per litre d’aire expirat. És a dir, superant amb escreix fins a quatre vegades el límit màxim permès i gairebé doblant la barrera que fa saltar d’un positiu administratiu a un de penal.

Per aquest motiu, els agents van detenir el veí de Santa Pau per un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de l’alcohol. El detingut, que no tenia antecedents, passarà a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot quan se’l requereixi.