Detingut per simular un robatori violent arribant a fer-se lligar a un arbre

Comparteix-ho amb els teus amics:

El detingut va contractar una assegurança de 360.000 euros d’un sol dia per cobrir el contingut de la mercaderia que va simular que transportava

Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Martorell van detenir ahir divendres 17 de gener un home de 42 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Mollet del Vallès com a presumpte autor d’un delicte d’estafa en grau de temptativa i un per simulació de delicte.

Els fets van succeir el mateix dia 17 de gener quan un treballador d’una benzinera propera ha trobat l’home finalment detingut lligat a un arbre. Després d’alliberar-ho, l’home va manifestar que havia patit el robatori amb intimidació de la furgoneta que havia llogat amb la qual presumptament transportava una mercaderia d’alt valor fins a Madrid. Concretament la mercaderia havia de ser safrà natural, el qual té un preu de mercat per quilogram de 3.000 euros.

Les immediates indagacions policials realitzades per les unitats d’investigació de Martorell han determinat que el fets manifestats per la presumpta víctima eren totalment falsos. Finalment el detingut ha admès en seu policial que davant les greus circumstàncies econòmiques que travessa havia convençut un amic perquè el lligués a l’arbre amb cita americana i s’emportés la furgoneta simulant el robatori amb intimidació per poder denunciar-ho i cobrar així l’assegurança contractada prèviament. La furgoneta, que s’ha pogut comprovar que anava sense cap tipus de càrrega, ja ha estat retornada per l’amic que havia col·laborat amb el detingut.

El detingut ha estat imputat per un delicte d’estafa en grau de temptativa i un per simulació de delicte.

La policia recorda que formular denúncies falses i simular un delicte està recollit en l’article 457 del Codi Penal i pot suposar fins i tot la detenció del denunciant. Cal tenir en compte que aquestes conductes generen un cost processal important, tant de recursos policials com de judicials.