Detinguts a Girona per provocar aldarulls en un tren i apedregar el revisor i un agent fora de servei

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els Mossos d’Esquadra han detingut un menor d’edat i un jove de 26 anys que van provocar aldarulls en un tren que cobria el trajecte entre Portbou i Girona. Durant tot el recorregut, van bloquejar portes entre vagons per impedir el pas del revisor, van activar el fre d’emergència i van fer pintades amb esprais a l’exterior del tren. Quan l’interventor i un agent de la policia espanyola fora de servei els van recriminar, els dos detinguts els van apedregat. Per això, en arribar a l’estació de Girona, el policia els va interceptar i retenir fins a l’arribada d’una patrulla dels Mossos d’Esquadra. Els mossos han detingut els dos joves com a suposats autors d’un delicte de danys i un altre de coaccions.

Els aldarulls es remunten al 15 de febrer. Els Mossos d’Esquadra van detenir cap a les set de la tarda, a l’estació de Girona, un menor d’edat i un home de 26 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Girona, per provocar aldarulls a un tren i impedir que el revisor pogués treballar. A més, els dos detinguts van llançar pedres contra el revisor i també contra un agent fora de servei de la policia estatal, que ha estat qui va retenir els joves fins a l’arribada de la patrulla dels mossos.

El policia i l’interventor del tren van explicar als mossos que durant el trajecte els dos joves havien provocat aldarulls i havien bloquejat les portes de comunicació entre els vagons impedint l’exercici de les funcions del revisor. A més, a l’alçada de la població de Bordils (Gironès), van activar el fre d’emergència i van aturar el comboi. Seguidament van baixar i van pintar l’exterior d’un vagó amb esprais.

Davant els fets, el policia i l’interventor van recriminar l’acció dels joves i aquests els van llençar pedres. Finalment a l’estació de Girona, el policia va poder interceptar els dos joves i va trucar als mossos per informar dels fets.

La patrulla va identificar i escorcollar els dos joves. Portaven la clau metàl·lica amb la qual haurien bloquejat les portes del vagó i 14 pots d’esprais de pintura.

Un representant de Renfe va comunicar que els danys produïts superaven amb escreix els 400 euros. El dos joves van quedar detinguts per la seva presumpta relació amb els fets.

Al menor d’edat el van lliurar als seus tutors legals a l’espera que el citi la Fiscalia de Menors.

Pel que fa a l’altre detingut, amb antecedents, va passar el dia 16 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona i va quedar en llibertat provisional.