Detinguts per tràfic de drogues els responsables d’un club de cànnabis de Girona

IF
Comparteix-ho amb els teus amics:

El local funcionava sense llicència i la policia ha comissat 4.000 euros en efectiu i quasi quilos de marihuana

IF

ACN Girona .- Un operatiu conjunt dels Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal de Girona ha permès desmantellar una organització que traficava amb drogues. La policia ha detingut els dos responsables d’un club de fumadors de cànnabis, situat al carrer Travessera de la Creu, que funcionava sense llicència perquè l’ajuntament havia revocat el permís que havia concedit inicialment. La investigació arrenca al maig i es materialitza el dia 14 de desembre amb un entrada al local. Els agents han localitzat 4.000 euros en efectiu i quasi dos quilos de marihuana (molta ja preparada per vendre’s en format ‘porro’). A banda dels detinguts, s’han investigat cinc persones més. La investigació continua oberta.

Fa aproximadament dos anys que mossos i policia municipal van tenir coneixement que aquest local havia sol·licitat un permís d’obertura per exercir com a club de fumadors de cànnabis. Per formar part de l’associació calia, com a requisits, ser major de 21 anys i ser consumidor habitual de cànnabis. Tanmateix per accedir al local es demanava que el soci mostrés un document que acredités la identitat i abonés la quota de soci.

Poc després de l’obertura de l’establiment, l’Ajuntament de Girona en va revocar el permís però els seus titulars el van mantenir obert tot i no tenir llicència. En aquests moment, la policia municipal ja tenia constància que, contràriament al que constava als estatuts de l’associació, hi havia persones que hi compraven substàncies estupefaents i se les emportaven per consumir fora del local.

Per tot plegat, els dos cossos van iniciar una investigació conjunta al maig, que ha comptat amb la col·laboració d’Inspecció de Treball, i que va finalitzar aquest dilluns amb una entrada i registre al local.

En aquest registre els mossos van detenir els dos responsables de l’associació, president i tresorer respectivament, de 28 i 38 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Girona. Se’ls considera autors d’un delicte contra la salut pública. A més, els mossos han pres declaració -en condició d’investigats- a cinc membres més de l’associació per tenir relació amb aquesta tipologia delictiva.

D’altra banda, els mossos també van aixecar una acta per irregularitats al local, ja que els responsables havien instal·lat càmeres de videovigilància que gravaven la via pública sense tenir-ne la llicència corresponent.

Arran de la investigació, el mateix dilluns també es van fer dues entrades i registres més: una al domicili del tresorer i l’altra a un local ‘Grow Shop’ situat al carrer Marquès Caldes de Montbui de Girona, on es van intervenir prop d’un centenar de plantes de marihuana.

Com a resultes de tot l’operatiu s’han intervingut gairebé dos quilos de marihuana apta per al consum, molta de la qual estava presentada en format cigarreta tipus ‘porro’, així com diferents estris per la manipulació de la substància estupefaent, balances de precisió i més de 4.000 euros en efectiu.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions. Els detinguts, que no tenen antecedents, estan a l’espera de declarar davant del jutge.