Detinguts quatre joves, tres dels quals menors d’edat, per robar en un magatzem, una hípica i dos garatges de Banyoles

Comparteix-ho amb els teus amics:

Entre el material robat hi havia motos, càmeres, un equip de submarinisme i cinc ‘katanes’

Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre joves, tres dels quals menors d’edat, per robar en un magatzem i dos garatges de Banyoles i en una hípica de Porqueres (Pla de l’Estany). Entre els objectes que es van emportar, i que la policia ha aconseguit recuperar, hi ha dos ciclomotors, dues càmeres, un equip de submarinisme i cinc espases tipus ‘katana’. Els Mossos van poder localitzar-los gràcies a la intervenció del propietari d’un bar, que va enxampar els nois intentant robar a una pizzeria situada just al costat. Al final, els quatre sospitosos van desempallegar-se de l’home tirant-li un casc i una dessuadora. Aquests dos objectes que li van llançar van ajudar la policia a descobrir que els joves també estaven al darrera d’un assalt a la mateixa pizzeria que s’havia produït la nit abans i també darrera de la resta de delictes.

Tots els fets van passar a la comarca del Pla de l’Estany. Els mossos tenien coneixement que en les darreres setmanes s’havien produït diversos robatoris en establiments de la zona. Concretament, a un magatzem, dos garatges i una hípica.

La policia ha aconseguit esbrinar els autors dels diversos robatoris gràcies a la intervenció del propietari d’un bar de Banyoles. L’home va veure quatre joves que intentaven robar a una pizzeria que estava situada just al costat del bar. En intentar aturar-los, els nois li van llençar un casc i una dessuadora.

Aquests objectes van ser clau per posar la policia sobre la pista dels sospitosos i van ajudar a confirmar que estaven al darrera dels robatoris que investigaven. A més, també van comprovar que la nit abans havien intentat robar a la mateixa pizzeria.

A partir de les investigacions, els agents van determinar que un dels menors detinguts estava relacionat amb un robatori ocorregut el passat 25 d’agost en un magatzem de Banyoles, d’on es van emportar les cinc espases ‘katana’, un gat hidràulic, una càmera de vídeo i un equip de submarinisme.

A un altre dels menors se’l relaciona amb un assalt a una hípica de Porqueres (Pla de l’Estany). D’allà es va endur una càmera Go Pro. Segons la policia, el jove també està al darrera d’un robatori de dos ciclomotors d’un garatge comunitari de Banyoles.

A l’altre menor d’edat el van detenir per col·laborar en l’assalt a l’hípica i al garatge. Pel que fa a l’únic noi major d’edat, la policia el relaciona amb el robatori al magatzem. Les detencions es van fer de manera esglaonada entre el 14 i el 22 de setembre.

Els tres menors d’edat han quedat sota la responsabilitat dels seus tutors legals, a l’espera que el fiscal de menors els cridi a declarar. Pel que fa al jove de 18 anys ha quedat en llibertat després que el jutge de guàrdia de Girona li prengués declaració.