Deu empreses ubicades al Parc del Montseny s’adhereixen a la Carta Europea de Turisme Sostenible

Comparteix-ho amb els teus amics:

Deu empreses turístiques que treballen al Parc Natural del Montseny en els sectors de l’allotjament, restauració, interpretació i guiatge s’han adherit a la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), que des de fa tres anys busca la promoció sostenible del Parc. Totes les companyies tenen previst realitzar diverses actuacions com elaborar informació sobre itineraris propers que es puguin fer sense vehicles, disposar d’una biblioteca temàtica amb publicacions específiques sobre el Montseny o donar a conèixer l’origen els productes locals de la zona. Amb aquestes adhesions ja són 438 empreses adherides al CETS i que treballen en 26 espais protegits d’arreu d’Europa.

940075
ACN Un instant durant l’acte d’adhesió de les deu empreses al CETS.

El CETS es basa en tres grans blocs, d’una banda millorar els productes que ofereixen les empreses i la connexió entre les empreses i el Parc Natural del Montseny, millorar el comportament ambiental de les empreses i potenciar el suport al desenvolupament local i la conservació del patrimoni i desenvolupament d’un model d’empresa socialment responsable. Al mateix temps, el Parc, que el gestionen per les diputacions de Barcelona i Girona, discriminarà positivament les empreses adherides subvencionant projectes de millora, tramesa d’informació, organització de formació i promoció.

En total, amb aquestes deu empreses, ja són 438 firmes adherides al CETS en 26 espais protegits d’arreu d’Europa. Entre elles n’hi ha tres de gironines: l’Hostal Bell-lloc de Riells de Montseny, Educa Viladrau i El Romaní, de Breda. L’acte de presentació de les noves companyies més “sostenibles” s’ha realitzat a Riells i Viabrea i ha comptat amb la participació del vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Calm, i el vicepresident primer del Consell Coordinador del Parc Natural del Montseny, Carles Castell, el president de la Federació Europarc i representants de la Diputació de Barcelona i els empresaris que han rebut l’acreditació.

La Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) és una iniciativa de la Federació Europarc. Fa tres anys, la Federació va acreditar el Parc del Montseny amb la CETS per la seva estratègia envers el turisme sostenible.