S’eleva a dinou el nombre de ferits en l’accident entre dos autocars de jubilats francesos a Maçanet de la Selva

Comparteix-ho amb els teus amics:

ACTUALITZAT

Deu de les víctimes han estat donades d’alta al lloc de l’accident i els altres tenen ferides lleus o de poca gravetat

Dinou persones han resultat ferides en l’accident entre dos autocars que ha passat aquest matí a l’N-II a Maçanet de la Selva, segons el darrer balanç del Servei Català del Trànsit a partir de la informació del SEM. Tres ferits són de poca gravetat, setze són lleus, dels quals deu han estat donats d’alta al lloc de l’accident. S’han traslladat nou persones a l’Hospital Josep Trueta de Girona i cinc a l’Hospital de Blanes. Els dos autocars, de la companyia Littoral Voyages, transportaven jubilats francesos i han xocat per encalç per causes que s’han d’investigar. En el primer hi anaven 36 persones mentre que en el segon n’hi anaven 39. L’accident ha passat a tres quarts de deu del matí al punt quilomètric 690 de l’N-II.

Els Mossos d’Esquadra han estat fent pas alternatiu per regular el trànsit i s’han registrat cues de 8 quilòmetres a la zona (7 km sentit nord i 1 sentit sud). La situació s’ha normalitzat totalment a les 13.30 hores.

CXtIrOqWkAAyY1x

Segons les primeres informacions, els dos autocars anaven en la mateixa direcció, un ha frenat i l’altre s’ha encastat per darrera. En els dos vehicles hi viatjaven una setantena de persones i, com a conseqüència, de la forta topada s’han registrat diversos ferits. Vuit dotacions dels Bombers, 4 efectius dels Mossos d’Esquadra, 4 ambulàncies i 1 helicòpter del SEM i membres de la Policia Local treballen en l’accident, que obliga a donar pas alternatiu a la zona. Segons el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), la desena de ferits estan essent traslladats als hospitals de Blanes i al Trueta de Girona. També s’estan atenent diversos afectats ‘in situ’ al lloc del sinistre però donada la seva poca gravetat se’ls dóna d’alta immediatament. El sinistre provoca vuit quilòmetres de congestió.

Arran de l’accident entre els dos autocars es registren cues de 8 quilòmetres –6 en sentit nord i 2 en sentit sud- entre els quilòmetres 582 i 594 de l’N-II. Els Mossos donen pas alternatiu en aquest punt.

Els Bombers han ajudat a extreure les persones ferides de l’interior dels vehicles i han col·laborat amb el SEM en la immobilització dels afectats per a la seva posterior evacuació als centres hospitalaris. Igualment, han establert un perímetre de seguretat per tal de protegir tots els passatgers il·lesos a l’espera de l’arribada de vehicles alternatius per evacuar els viatgers del lloc de l’accident. També han separat els dos autocars accidentats, a l’espera que siguin retirats per unes grues. Un cop siguin trets del lloc els 2 vehicles, els Bombers netejaran de vidres i d’oli la calçada.

CXtIsoEWQAAbAJ2

A banda, Protecció Civil ha activat en prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT)

“Tot ha quedat en un ensurt”

Segons han explicat els mateixos afectats, en els dos autocars hi viatjaven una setantena de persones, majoritàriament jubilats de nacionalitat francesa que havien passat les festes nadalenques a Santa Susanna (Maresme) i es dirigien cap a Montpeller. Segons ha explicat el sergent de guàrdia de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, Ramon Pérez, l’accident s’ha produït quan un turisme s’ha volgut introduir cap a una urbanització a tocar del quilòmetre 690 de l’N-II. El primer autocar ha frenat en sec però el segon autocar, que el seguia a poca distància, no ha tingut temps a frenar i ha impactat contra el primer vehicle.

A més, en l’incident també s’hi ha vist implicat un tercer vehicle, un cotxe que circulava darrere el segon autocar i que tampoc ha pogut frenar a temps. Tot i això, el turisme no ha patit greus desperfectes. “Tot ha quedat en un ensurt però podia haver estat un accident greu ja que si en el segon turisme hi hagués hagut un guia a davant de tot, hagués patit ferides greus”, ha explicat el sergent. Per la seva banda, els turistes francesos han volgut agrair la rapidesa, eficiència i amabilitat de tots els cossos d’emergències, en especial els Bombers.

En total, 19 persones han resultat ferides en aquest incident. Deu d’elles han rebut l’alta ‘in situ’ i, de les nou restants, quatre s’han evacuat a l’Hospital Josep Trueta de Girona i cinc a l’Hospital Comarcal de Blanes. Des del SEM han informat que només patien traumatismes lleus i que cap de les persones presentava ferides de gravetat.

Al cap de poca estona de l’accident han arribat dos autocars que han pogut carregar els afectats – alguns dels quals tenien genolls o colzes embenats- perquè continuessin el seu viatge cap a Montpeller un cop han pogut recuperar els seus respectius equipatges. Al lloc dels fets s’ha desplegat un ampli dispositiu entre els Bombers, Mossos d’Esquadra i el SEM que fins i tot hi ha desplaçat un helicòpter medicalitzat.