Deu joves garrotxins a una nova edició del programa d’intercanvi Europeu Erasmus+

Comparteix-ho amb els teus amics:

Del 28 de juliol al 4 d’agost, un grup de 55 participants de 16 a 25 anys (deu d’ells de la Garrotxa) van participar en un intercanvi europeu on han pogut compartir experiències i projectes relacionats en l’àmbit de la participació juvenil dins el programa Erasmus +. 

El programa Erasmus Plus – Joventut en Acció de la Unió Europea ha estat el marc d’actuació que ha permès posar en contacte joves de diferents països. L’objectiu d’aquesta trobada ha estat el de treballar de manera conjunta temes de participació juvenil i oportunitats de mobilitat internacional.

Aquest és un nou projecte, que es va iniciar a finals del 2016, quan els referents de cada país, vam fer una trobada per mirar les opcions de participar en un intercanvi i així compartir mètodes i estratègies de participació on poder buscar accions interessants de cada país i així aplicar-les o adaptar-les a cada realitat. En aquest, es va buscar la implicació de diferents joves de la comarca que estaven participant en els grups de joves de cada municipi o a la taula jove comarcal, els quals han estat preparant l’intercanvi amb els altres joves de Bèlgica, Polònia i Finlàndia.

L’intercanvi va tenir lloc del 28 de juliol al 4 d’agost. Els primers dies a la capital finesa es van realitzar diferents tallers, debats i visites amb els joves de Helsinki que ens van permetre conèixer més de prop la seva realitat i la seva ciutat. La resta de dies, tots els participants es van desplaçar fins a Vihti (al sud el país) on es va continuar amb la programació descobrint diferents mètodes i projectes de participació.

El Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa també participa en altres projectes d’intercanvis juvenils des de l’any 2014 i aquest any ha pogut realitzar de forma simultània 2 intercanvis: aquest sobre participació a Finlàndia i un amb joves francesos sobre oportunitats a Europa i desenvolupament dels joves en el món rural que es va dur a terme a Sant Joan les Abadesses a finals de juliol.

Cal destacar que el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa forma part de la xarxa Eurodesk des del 2013, el que li ha permès participar en diferents programes de mobilitat orientats als joves garrotxins.