Avui comença el Festival MOT a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Olot agafa el relleu a Girona en la tercera edició del MOT, Festival de Literatura de Girona_Olot. Del 14 al 16 d’abril la capital de la Garrotxa serà la capital de la literatura

La ciutat d’Olot agafa el relleu a Girona amb la tercera edició del MOT, Festival de Literatura de Girona_Olot. Fins al 16 d’abril, reconeguts autors conversaran sobre “videsescrites”, el tema proposat per aaquesta edició per la comissària Margarida Casacuberta.

mot

El MOT vol aproximar els escriptors al públic lector, transmetre la idea que la literatura és important per al benestar de les persones, oferir una programació de qualitat a escalanacional i internacional, a plegar escriptors i experts i convertir Girona i Olot en centres d’alta cultura literària. Després de dues edicions, el MOT camina ferm cap a la consolidació definitiva com a festival de literatura de referencia tant singular com rigorós.

El tema de la tercera edició del MOT, “Vides escrites. Escriure vides”, explorarà els procesoscreatius que hi ha darrere les biografíes literàries. Del 14 al 16 d’abril autors reconegutsexploraran temes com escriure muses, amb Cristina Masanés i Eva Vàzquez; vides obsessives amb Carlos Fonseca i Juan Antonio Masoliver Ródenas; escriure maquis ambAlicia Giménez Bartlett i Martí Domínguez; escriure dones silencioses amb Juan José Millás i Monika Zgustová; vides estroncades amb David Foenkinos i Perico Pastor; escriure impostors amb Javier Cercas i Maria Barbal i finalment, escriure la bèstia humana amb Mia Couto i Jordi Nopca.

A més dels diàlegs centrals amb els autors convidats, els dissabtes al matí podrem gaudir del Ver-MOT, una combinació de conversa i lectura que a Olot es pregunta per què tantsescriptors han volgut escriure la vida d’un personatge tan emblemàtic com JacintVerdaguer. Conduït per Xavier Albertí, hi participaran Andreu Carranza, Enric Casasses, Narcís Comadira i Miquel de Palol.

La programació també inclou Espectacles escènics, com Ventura, amb David Planas i Meritxell Yanes, que transformarà Can Trincheria en un escenari de vida, o l’espectacle familiar Irakurriz, amb Shakti Olaizola, a la plaça del Teatre d’Olot. La presentació-concertJo no hi era però me’n recordo, amb Quico Pi de la Serra, Julià Guillamon i Joan Sala, director de l’editorial Comanegra, posarà punt final a l’edició d’enguany del MOT a la sala La Carbonera d’Olot.

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES DEL MOT A OLOT

La voluntat de complicitat amb les entitats i institucions de les dues ciutats, que també proposen activitats, se suma per arrodonir una programació que omple de paraules i pensament les dues setmanes. A Olot trobem les exposicions fotogràfiques VariacionsCamps, de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i MOT; Paisatge, vida i literatura, de l’Observatori del Paisatge, l’Escola d’Art i MOT; Remembrança Brontë, amb fotografies d’Helena Aguilar Mayans, o la iniciativa de book crossing Llibres abandonats, llibresretrobats que ha preparat la Biblioteca Marià Vayreda i MOT, entre d’altres. També podem trobar per al públic familiar propostes com l’exposició Vides dibuixades, a Olot, entre altres iniciatives.

RELACIONAT:

Vídeos: Girona acomiada amb èxit de públic la primera part del MOT