Dilluns amb temporal de pluja, vent i mala mar

Comparteix-ho amb els teus amics:

Una borrasca escombrarà Catalunya de sud a nord amb registres que poden superar els 100 litres i onades que fregaran els 4 metres

Una activa borrasca escombrarà aquest dilluns Catalunya de sud a nord amb precipitacions intenses, fortes ratxes de vent i un temporal de mar destacable. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la pertorbació pot deixar registres de més de 100 litres per metre quadrat –especialment al litoral, prelitoral i interior del quadrant nord-est del país-, les ratxes de vent de llevant superar els 60 km/h i les onades sobrepassar els 3 metres al litoral, i puntualment els 4 metres a la costa sud. L’episodi s’iniciarà a les comarques de l’extrem sud i s’estendrà progressivament direcció nord al llarg del matí i migdia. L’episodi de pluges serà generalitzat a partir de la tarda/nit de dilluns per minvar durant la matinada de dimarts.

L’SMC ha emès ja avisos de perill per la intensitat i l’abundància de les precipitacions, les fortes ventades i el temporal marítim. Protecció Civil demana extremar la precaució en els desplaçaments, evitar circular per zones inundables i allunyar-se de primera línia de la costa. A causa de la presència de vent fort en zones poc habituals, Protecció Civil també recomana revisar i retirar els objectes de balcons i terrasses que puguin caure al carrer. ACN Barcelona.