Dilluns es començaran a repartir des de les farmàcies les mascaretes que el Govern ha comprat per a la ciutadania de Catalunya

Comparteix-ho amb els teus amics:

La consellera Budó ha explicat que de moment han arribat a les farmàcies 1,5 milions de mascaretes i dijous vinent n’arribaran dos milions més per garantir que els catalans disposin d’aquest Equip de Protecció Individual en sortir al carrer

El proper dilluns 20 d’abril es començaran a repartir des de les farmàcies de Catalunya les mascaretes que el Govern de la Generalitat ha comprat per tal que la ciutadania disposi d’un Equip de Protecció Individual a l’hora de sortir al carrer. Així ho ha explicat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, durant la roda de premsa diària d’actualització de dades sobre el coronavirus, al costat del conseller d’Interior, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés.

Budó ha dit que de moment han arribat a les farmàcies 1,5 milions de mascaretes i dijous vinent n’arribaran dos milions més. En total, el Govern n’ha adquirit 14 milions, que se sumen a les compres periòdiques per abastir tot el personal sanitari, de residències, de seguretat, i d’emergències i de protecció civil, a més de bates, guants i pantalles.

La consellera de la Presidència ha recordat que hi ha dues mascaretes per persona que es podran recollir amb la tarja sanitària individual a les farmàcies i que la primera d’elles serà gratuïta. En aquest sentit, ha donat un missatge clar que “tothom tindrà la seva mascareta” però ha puntualitzat que és “important que qui la vagi a buscar, hi vagi perquè realment la necessitat i no perquè és la mascareta que li toca”, i ha recomanat que aquesta primera vegada se’n vagi a recollir una de sola.

També ha demanat que “ningú trenqui el confinament per tan sols anar a buscar la mascareta” i que aquelles persones grans i col·lectius més vulnerables que la necessitin demanin a algun familiar o veí que els hi reculli amb la tarja sanitària de manera que els “col·lectius que puguin estar més exposats, no hagin de sortir de cada per anar a buscar la mascareta”.

Info: govern.cat