Dissabte jornada anticonstitució a Besalú

Comparteix-ho amb els teus amics:

El proper dia 5 de desembre a Besalú es realitzarà l’Assemblea de Joves de La Garrotxa (AJG) faran una jornada reivindicativa per reclamar tallar els lligams amb la constitució espanyola, en un seguit d’activitats com poden ser un Torneig de Botifarra, gegants, grallers i diables del Pim Pam Pum.

Escrit de l’Assemblea de Joves de la Garrotxa (AJG):

Per sisè any consecutiu i esperant que sigui el darrer, l’Assemblea de Joves de La Garrotxa (AJG) -hereva de les assemblees de Maulets i Arran- tornem a segar les cadenes de la Constitució espanyola. Una imposició retrògrada que en gran mesura ha perpetuat les estructures de poder franquistes, impedint sistemàticament els anhels de llibertat del nostre poble. Fets que s’han evidenciat els últims anys i que, com a conseqüència, han portat als ciutadans de Catalunya a expressar-ne de forma democràtica el rebuig, el qual compartim i manifestem a través d’aquest acte cultural i popular.

Enguany els actes se celebraran el 5 de desembre a Besalú, a Sant Julià (darrere el monestir de Sant Pere). Per començar, a les 15.30h, el clàssic Torneig de Botifarra. Seguidament a les 17.30h hi haurà una cercavila de cultura popular: amb els gegants del barri de St. Cristòfor d’Olot i els de Besalú; el drac Niol de la mà del Grup de Joves de Montagut; una mica de foc i espurnes dels diables del Pim Pam Pum; tot plegat musicat per un grup de grallers.

A les 19.00h l’historiador garrotxí Albert Planas, àlies Xart, i el periodista i regidor per la CUP a l’Ajuntament de Girona Lluc Salellas encetaran un debat participatiu i crític sobre la transició i la Constitució, veient com ens afecta avui.

La part més festiva començarà a les 21.00h amb un sopar popular amb menú d’amanida, fideuà, pa, vi i aigua pel mòdic preu de 8€. Continuada per les actuacions musicals del fill pròdig d’Oix Manelic de Pera; el jove grup revelació garrotxí Sra. Karma; i acabada pel duo inconfusible de punxa discs Pasturant l’ovella negra i Ramon És-PD-ler.

US HI ESPEREM A TOTS I TOTES.
LLUITAR, CREAR, PODER POPULAR!

Lloc: Sant Julià (darrera el monestir de St. Pere)