Divendres tindrà lloc la presentació de la novel·la La passió necessària, obra de Joaquim Tremoleda

Aquest proper divendres, dia 15 de juny, a les 7 de la tarda, a can Trincheria, tindrà lloc la presentació de la novel·la La passió necessària, obra de Joaquim Tremoleda, arqueòleg i alcalde de Lladó.

La novel·la es basa en la vida i obra del pintor empordanès, Marià Llavanera, format a l’escola d’Olot, que va morir quan tot just la seva obra començava a despuntar. Precisament, la seva obra més important, el quadre de gran format Les bodes de Canà, no va poder ser finalitzat per l’autor. Participaran a la presentació: l’autor, Joaquim Tremoleda; Joan Sala, catedràtic de belles arts, i Joaquim Monturiol, filòleg. L’acte és obert a tothom.

Per altra part, precisament, diumenge passat, un grup de garrotxins es va desplaçar a Lladó en la darrera visita cultural de la temporada que organitzava el PEHOC. Arribats al poble, l’alcalde, Joaquim Tremoleda va donar la benvinguda als assistents i començà un recorregut comentat per poder visitar els elements patrimonials més destacats del poble. En primer lloc, es féu la visita a la canònica de Santa Maria i a les sales gòtiques de l’Ajuntament, on es va poder veure l’obra més destacada del pintor local Marià Llavanera, Les bodes de Canà, que amaga un enigma que l’autor va prometre desvetllar aquest proper divendres a can Trincheria. Tot seguit, es visità l’església de Sant Feliu, del s. XVIII, i l’edifici del Sindicat Agrícol de la Garrotxa, del 1904. A la tarda, es va fer un recorregut per les cases nobles del poble.