Diversos serveis de rescat de muntanya al municipi de Setcases

Comparteix-ho amb els teus amics:

A primera hora de la tarda, s’han produït simultaneïtat de serveis de rescat de muntanya al municipi de Setcases, on les condicions climatològiques que hi havia, amb força boira i el vent, han complicat les tasques dels efectius de rescat especialment per l’helicòpter.

El primer dels avisos, el qual s’ha rebut a les 13.19 hores, ha estat per evacuar un menor de 9 anys que havia resultat ferit al genoll a conseqüència d’una caiguda a prop del Coll de la Marrana. En aquest cas, s’havia activat personal del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i l’helicòpter dels Bombers, però aquest no ha pogut arribar fins a la zona de l’accidentat per la densa boira que hi havia en aquell moment. L’evacuació del menor l’han realitzat el personal de l’estació d’esquí de Vallter i efectius del Grup de Muntanya dels Mossos d’Esquadra.

Més tard, poc abans de les 15.00 hores de la tarda, s’ha rebut l’avís d’un jove de 13 anys que presentava símptomes d’hipotèrmia que es trobava a la Portella de Mantet. En aquest cas, efectius de GRAE han pogut arribar al lloc amb l’helicòpter i l’han evacuat fins a l’helisuperfície on l’esperaven els serveis sanitaris del SEM.

Un cop han finalitzat la seva evacuació, s’han dirigit al Pic de la Dona, per atendre l’altre avís que alertava d’un home desorientat a conseqüència de la boira. I, poc després, a les 16.08 hores, s’ha rebut un altre avís a la mateixa zona que alertava que hi havia dues persones també desorientades per la boira.

Finalment, afegir que al Pirineu Occidental els Pompiers de la Val d’Aran amb el suport de l’helicòpter han realitzat també dos rescats. Un d’ells per evacuar a una esquiadora ferida al genoll i l’altra per evacuar també una persona amb ferida també el genoll.