Concert de Doctor Prats a Sant Feliu de Pallerols en el marc de la seva festa major

Comparteix-ho amb els teus amics:

Doctor Prats també a Sant Feliu de Pallerols

Doctor Prats farà un segon concert a la Garrotxa en aquest 2019, i ho farà en el marc de la Festa Major de Sant Feliu de Pallerols, concretament el dia 8 de juny a la Plaça del soler a les 23.30 h junt amb Doctor Prats, actuarà la Xaranga Damm-er i DJ. Les entrades es posaran a la venda per internet aquí. El concert està organitzat per la comissió de festes de sant Feliu de Pallerols.

Els inicis de Doctor Prats

Els inicis de Doctor Prats es remunten a l’any 2014 quan el Marc Riera (Mark-e) va decidir crear un projecte a partir d’unes cançons que havia anat composant durant els últims anys, després de la seva sortida del grup Kayo Malayo (del qual n’era el baixista). Va comptar amb el Ramon Figueras a la trompeta i el Josep Jaume Rey a la guitarra (que havien coincidit amb el Marc a Kayo Malayo) i també amb l’Oriol Cors a la bateria, el Victor Martínez al teclat i el Guillem Boltó al trombó. En un principi el Marc no havia de ser el cantant del grup, sino el baixista, però mentre cercaven un cantant que pogués encaixar el Marc posava la veu i tocava el baix als primers assajos. La cerca no va tenir èxit així que el Marc es va animar a ser el cantant del projecte i va trucar en Miki Santamaria perquè fos el baixista i ell va passar a tocar la guitarra acústica. El Marc i el Miki es coneixen de tota la vida, de fet, van començar a tocar junts amb el seu primer grup, Hemisferi Centre, on també hi va tocar, uns anys més tard, el Josep Jaume. I el Miki havia estat el baixista de Kayo Malayo just abans que el Marc, així que també coneixia el Ramon feia molts anys.

El projecte es va batejar com Doctor Prats, que vé del so que fa la bateria quan es toquen dos cops de bombo i seguidament un cop de caixa (“tu tu prà”), i inicialment no hi havia intenció de sortir de gira perquè alguns dels membres, com el Ramon i el Miki, vivien a l’estranger. Així que la intenció inicial era la de crear un grup “virtual”: gravar un disc i fer videoclips originals per penjar-los al YouTube, ja que el Marc, a part de ser músic té una productora audiovisual i així podia ajuntar les seves dues grans passions.

Aquest primer disc, “Patates amb Peix” (nom que també prové d’un redoble de bateria), va ser enregistrat i produït pel mateix Marc Riera amb un ordinador portàtil i una targeta de so durant l’estiu-tardor de 2014. Va ser mesclat a l’estudi Wasabi pel Carles Puntí, masteritzat per l’Yves Roussell i autoeditat. Com a data curiosa, al gravar per separat, alguns membres del grup no es van conèixer fins que el rodatge d’un video-teaser del disc a finals de 2014.

Poc després es va fer un avançament de 3 cançons del disc, que van tenir una gran rebuda. De fet, el dia següent la productora Produccions Submarines va fer una oferta al grup per tal de portar-ne el management i incloure’ls al seu booking per poder fer una gira de concerts.

VÍDEO: Doctor Prats estrena el seu nou videoclip “Les teves pigues”

ARXIUS DE VÍDEO:

Comparteix-ho amb els teus amics: