Donació del fons Jordi Pujiula ribera a la ciutat d’Olot amb destí a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

Donació del fons Jordi Pujiula Ribera a la ciutat d’Olot

El 27 de maig de 2019 s’ha signat el conveni de donació del Fons Jordi Pujiula Ribera entre l’Ajuntament d’Olot i Maria Assumpció Illas i Elisabet Pujiula, vídua i filla, respectivament, del productor d’aquesta documentació. El fons es custodiarà a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.

Jordi Pujiula Ribera (Olot, 1947-2011), metge psiquiatre de professió, va participar activament en la vida col·lectiva de la ciutat, sobretot a través de la premsa local, on va publicar centenars d’articles. Com a investigador, va introduir temes com l’obrerisme, la Segona República, la Guerra Civil i el franquisme, fins aleshores pràcticament inèdits en la historiografia local. En aquest camp, és autor dels llibres La Guerra Civil a Olot, Els morts per la Guerra Civil a Olot i Dictadura, República i Guerra Civil, vuitè volum dels Quaderns d’Història d’Olot. També va practicar altres gèneres, com les guies i la poesia. Va ser president del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca.

Al llarg de la seva vida, Jordi Pujiula, que va heretar l’afició al col•leccionisme del seu pare, Gabriel Pujiula –de qui va escriure una biografia publicada pòstumament l’any 2015– va aplegar una gran quantitat de documents, llibres, revistes i imatges relacionats amb Olot. És aquest material el que ara la família cedeix a l’Arxiu Comarcal. La donació també inclou els originals i les notes dels articles i altres publicacions de l’autor i alguns textos inèdits.

En conjunt, la donació comprèn 21 capses de documentació personal (1963-2011), 29 capses de col·leccions documentals (1811-2011), 139 llibres i opuscles de temàtica o autors locals (1812-2009), 11 llibres i opuscles de temàtica o autors forans (1919-1944), 98 exemplars de publicacions periòdiques d’àmbit garrotxí (1912-2010 i 4.299 fotografies i postals (c. 1860-2010).

Info i fotos: Ajunt. Olot

Comparteix-ho amb els teus amics: