Dos alumnes garrotxins premiats amb el Recerca Jove pels seus treballs científics

Comparteix-ho amb els teus amics:

Manel López Melià de l’Institut La Garrotxa i Roser Obrador Font de l’Institut Bosc de la Coma són els afortunats. Els Premis de Recerca Jove guardonen 95 alumnes i 11 centres de secundària pels seus treballs científics. El secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, presidirà el lliurament dels premis dissabte a l’Auditori

Un total 95 alumnes i 11 centres d’ensenyament secundari han estat guardonats amb els Premis de Recerca Jove que atorga la secretaria d’Universitats i Recerca pels seus treballs d’investigació científica. L’acte de lliurament, que tindrà lloc a l’Auditori dissabte vinent a les 12h, el presidirà el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, acompanyat director de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, Pere Pardo.

Als Premis de Recerca Jove s’han presentat 285 treballs realitzats (72 guardonats) per 384 alumnes. Els Premis de Recerca Jove, que enguany han arribat a la 32 edició, volen fomentar l’esperit científic entre el jovent. Els treballs els elaboren estudiants de 3er i 4rt d’ESO, Batxillerat o cicles formatius de grau superior i mitjà conjuntament amb el professorat. La recerca és de tipus experimental o teòric i està relacionada amb qualsevol matèria o àrea científica. A banda de premiar l’esforç dels alumnes i el treball en equip, els premis reconeixen també el foment de les vocacions científiques per part dels centres.

Per àrees de coneixement, s’han premiat 14 treballs de l’àmbit d’Enginyeria i Arquitectura. A continuació, trobem les ciències i ciències de la vida (amb 13 cadascuna), les ciències socials i les humanitats (amb 12) i les ciències mèdiques i de la salut (8). Per comarques de procedència dels alumnes, la més representativa és el Barcelonès amb 16 premiats. La segueixen el Maresme, amb 12 premiats, i el Vallès Occidental, amb 10.

Els Premis de Recerca Jove s’atorguen en dues categories: una per a alumnes de segon cicle d’ESO i una altra per a l’alumnat de secundària postobligatòria. Els guardons estan dotats amb 750 euros, en el cas dels alumnes, i 2.500 euros en el cas dels centres, que destinaran a equipament de biblioteques i material docent. L’edició de 2013 inclou també el Premi Reginó, en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones (ICD), que premia el millor treball de recerca sobre les dones i les seves aportacions i el centre d’educació secundària que hagi destacat per haver impulsat l’interès en aquesta temàtica. A més, per primer cop, s’afegeix un nou premi per al millor treball de recerca sobre el tema de la família, el Premi Ramon Faus i Esteve, en col·laboració amb el Departament de Benestar Social i Família.

A l’acte de lliurament dels Premis també hi assistiran el director general de Recerca, Josep M. Martorell; el director general d’Universitats, Lluís Jofre; i el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina.

Relació alumnes i centres guardonats

VÍDEOS RELACIONATS:

Vídeo: Els guanyadors dels Premis Jordi Pujiula realitzen les seves primeres conferències