Editen una guia amb consells sobre com tractar els mitjans de comunicació adreçada als ajuntaments petits

ACN D'esquerra a dreta, un dels creadors del manual, Marc Sureda, el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, i l'altra creadora, Lourdes Torres, durant la presentació del projecte.
Comparteix-ho amb els teus amics:

‘Manual de comunicació per a ajuntaments petits (i no tant petits)’ vol ser una guia pràctica per a tècnics i els polítics d’ajuntaments petits que, no essent experts en comunicació, han de tractar amb els mitjans locals i comarcals. Com redactar una nota de premsa, incloure sempre un telèfon de contacte, posar imatges en format vertical i horitzontal o com gestionar un perfil de xarxa social són alguns dels aspectes que es tracten a la publicació. La Diputació de Girona ha editat 200 exemplars per distribuir-los als ajuntaments de menys de 2.000 habitants. Els autors, Marc Sureda i Lourdes Torres, ja tenen encàrrecs de la resta de diputacions catalanes que també s’han interessat pel projecte.

ACN D'esquerra a dreta, un dels creadors del manual, Marc Sureda, el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, i l'altra creadora, Lourdes Torres, durant la presentació del projecte.
ACN D’esquerra a dreta, un dels creadors del manual, Marc Sureda, el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, i l’altra creadora, Lourdes Torres, durant la presentació del projecte.

El president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, i els autors del projecte, Marc Sureda i Lourdes Torres, han presentat aquest matí el ‘Manual de comunicació per a ajuntaments petits (i no tan petits)’.

El manual pretén ser una eina senzilla i amena per aportar idees, exemples i bones pràctiques perquè les informacions generades des dels ajuntaments petits tinguin una millor presència als mitjans de comunicació locals i comarcals. El treball és fruit de l’experiència personal dels autors en el camp de la comunicació institucional -Sureda és director de Canalajuntament.cat i Tores treballa a l’Oficina de Comunicació del Portaveu, a Mossos d’Esquadra- i també d’un treball de camp. Ambdós autors han enquestat setze periodistes en actiu de diversos mitjans de comunicació per saber amb quins problemes es trobaven a l’hora de tractar amb els ajuntaments petits.

En el decurs de la presentació, els autors han explicat que el manual pretén “motivar la creativitat i la inspiració” dels ajuntaments com a “valuosa font d’informació” i estimular la relació dels ajuntaments amb els mitjans de comunicació. A més, a la publicació es recullen exemples de coses que es fan bé però també algunes males pràctiques que els ajuntaments han de deixar de fer. Per exemple, Sureda ha posat per exemple que sempre cal que als comunicats hi hagi un telèfon de contacte -i que sigui un mòbil-, evitar notes de premsa en format PDF, que s’incloguin fotografies tant verticals com horitzontals o talls de veu per a les ràdios.

El president de la Diputació, Joan Giraut, ha destacat que és un projecte “modest” però que té com a objectiu ajudar els municipis petits a comunicar bé. “Considerem que aquest manual pot esdevenir una eina ben útil, perquè explica de manera senzilla i pràctica com establir aquests mecanismes de comunicació”, escriu al pròleg del manual. La Diputació de Girona ha editat 200 exemplars que repartirà als municipis de menys de 2.000 habitants. També s’ha interessat per editar la guia la resta de diputacions catalanes.

A més, el ‘Manual de comunicació per a ajuntaments petits (i no tan petits)’ estarà a disposició dels ajuntaments i del públic general en format PDF a les xarxes socials de la Diputació de Girona, i properament s’obrirà una llista de reproducció al canal Youtube de la #ddgi amb consells pràctics de comunicació.
D’altra banda, el 16 d’abril tindrà lloc una taula rodona a la Casa de Cultura que comptarà amb la presència dels autors de la guia i dels periodistes que hi han participat, els quals debatran sobre els usos d’aquesta i la comunicació a les comarques gironines. També s’ha convidat de públic alguns alcaldes.

Girona (ACN)