Eduard Llorà, nou president de TUREBE

Comparteix-ho amb els teus amics:

El president de Turisme Garrotxa, Eduard Llorà ha estat escollit president de TUREBE, l’ens  gestor del Club d’Ecoturisme a Espanya que agrupa 12 associacions turístiques de 17 espais  naturals que aposten per la sostenibilitat. La candidatura de Llorà ha obtingut 12 dels 16 vots  possibles a l’assemblea que ha tingut lloc aquest dilluns 10 de març a Madrid. El president de  Turisme Garrotxa i ara també de TUREBE, Eduard Llorà, ha explicat que “és una oportunitat per  continuar consolidant la Garrotxa en l’oferta ecoturista i així atraure a la comarca visitants  interessats en conèixer territoris com el nostre que disposen d’un espai protegit i amb un sector  turístic de qualitat”.

IMG_6547_ok

Al juny de 2013, Turisme Garrotxa va entrar a formar part de TUREBE, que la Fundació Global  Nature va crear l’any 2009 amb el finançament del Programa d’Agrupacions Empresarials  Innovadores del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme. TUREBE es va constituir i registrar com  a tal l’any 2010 després de presentar el seu Pla Estratègic resultat d’un procés participatiu amb  empreses turístiques, associacions d’empresaris i entitats dedicades a la innovació que  compartien un objectiu comú per fomentar l’ecoturisme en els espais protegits. La seva  finalitat és aportar solucions innovadores i sostenibles als empresaris turístics que operen en  els espais naturals protegits, als gestors d’aquests, així com a les administracions turístiques  que treballen en la promoció de l’ecoturisme en aquestes zones.

Precisament, des de la Garrotxa ja es treballa des de fa temps en atraure a la comarca un  turisme interessat en viure experiències singulars en espais protegits. Per això, s’ha començat  a definir una oferta de turisme responsable que posi en posar en valor l’entorn natural de la  comarca. Des de la presidència de TUREBE, Turisme Garrotxa continuarà treballant en aquesta  línia per continuar consolidant l’oferta ecoturista de la comarca amb projectes turístics  respectuosos amb el patrimoni natural que permetin la conservació d’aquestes recursos i el  desenvolupament sostenible de les poblacions locals.