El 3r Concurs Materalia de trencadís premia instituts d’Olot, Vilablareix i Celrà

Comparteix-ho amb els teus amics:

Prop de 200 joves de vuit instituts gironins han participat en aquesta iniciativa que s’ha celebrat a Canet de la Tallada, seu de l’empresa de distribució de materials de construcció

L’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, l’INS de Vilablareix i l’INS de Celrà han estat, aquest divendres al vespre a Canet de la Tallada, els centres d’educació secundària premiats en la 3a edició del Concurs Materalia de trencadís, la tècnica de construcció utilitzada per Antoni Gaudí durant el modernisme. Entre els tres instituts vencedors, el d’Olot s’ha endut el premi Guanyador, el de Vilablareix el de la Creativitat i el Celrà el de la Tècnica. Els vuit instituts que han participat en el certamen, en el qual s’hi han implicat fins a 200 joves, han hagut de revestir una columna de formigó de 2 x 1 metres i de 2 tones de pes amb la tècnica creativa del trencadís.

Durant l’acte de lliurament dels premis, que s’ha celebrat a les instal·lacions de l’empresa Materalia, els alumnes han defensat la seva obra davant del jurat i un centenar d’assistents, entre els quals Josep Polanco, director dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat a Girona; Jaume Fontdevila, vicepresident del Consell Comarcal del Baix Empordà i responsable d’Ensenyament i Toni F. Sandoval, tinent d’alcalde de la Tallada d’Empordà.

En l’entrega dels guardons, el gerent de Materalia, Albert Ferrer, ha explicat que amb aquests projectes es busca “donar una eina als professors per desenvolupar habilitats dels alumnes com són el treball en equip, l’organització de la feina, la creativitat i aprendre a superar les dificultats amb les que es troben”. El jurat que ha valorat les obres presentades ha estat format per l’artista Anna Agustí Hontangas,l’arquitecte tècnic Gaietà Bigarós,l’escultor Enric Pladevall i els escultors i tematitzadorsCarla Bossi i Francesc Fusté.

Tots ells han estat els encarregats de lliurar el Premi a la Creativitat, que ha valorat l’originalitat de la idea, la interpretació del trencadís, el disseny i la composició artística; el Premi a la Tècnica, que ha tingut en compte la pulcritud dels acabats, els detalls, la neteja, la precisió i el grau de dificultat; i el del Guanyador, que ha avaluat l’obra en el seu conjunt, tant pel que fa al component artístic com la seva execució.

Els alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot s’han inspirat en la temàtica de la tramuntana; els de l’INS de Celrà en un globus aerostàtic i els de l’INS de Vilablareix en les quatre estacions de l’any.

Des de l’octubre treballant en els projectes

Els centres que han concursat en aquesta tercera edició i que des de l’octubre han estat treballant amb aquests projectessón l’INS Baix Empordà i la UEC de Palafrugell, l’INS de Celrà, l’INS de Vilablareix, l’INS Illa de Rodes de Roses, l’INS Cendrassos de Figueres, l’INS El Pedró de l’Escala i l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot.

Durant la jornada festiva, tan els guanyadors com la resta de participants han rebut els trofeus corresponents, deixant de banda els premis en forma de dotació econòmica, que es lliuraran directament als centres educatius perquè els destinin a la promoció d’activitats didàctiques. Pel que fa a les columnes de formigó, quedaran exposades durant un temps a les instal·lacions de Materalia i, més endavant, decoraran un espai dels centres educatius o bé es col·locaran en algun punt del municipi al qual pertany l’institut com a patrimoni arquitectònic.