El 63% dels olotins volen que es continuï fent el correbou

Comparteix-ho amb els teus amics:

Un total de 316 persones varen votar al nostre qüestionari, fent una pregunta molt senzilla, però que porta molta polèmica. Vols que es continuï fent el correbou a Olot?. Un 63% (199 vots) ha dit que si, mentre el 34,5% (109 vots) diu que no. També cal tenir en compte que a les passades Festes del Tura la plaça de toros, com de costum, es va emplenar de gom a gom, amb més de 2.500 persones i molta gent es va quedar sense poder entrar.

1442006221

VÍDEO: L’any que ve es farà la consulta sobre el futur dels correbous a Olot

Segons a explicat l’alcalde d’Olot Josep M. Corominas, l’any que ve es farà una consulta per decidir si els olotins vol o no correbous a la ciutat, arran de l’eterna polèmica sobre l’organització d’aquest esdeveniment que aplega unes 3000 persones a la plaça de Braus d’olor per les Festes del Tura. Malgrat que la decisió final la prendrà l’equip de govern, aquesta consulta es preveu fer-la durant la primera meitat d’any i evidentment, abans de les properes festes. El mateix alcalde ha reconegut que hi ha diversitat d’opinions al respecte i que s’han de tenir en compte tots els punts de vista.Veure vídeo.

[vimeo id=”137594640″]

Els animalistes recullen més de 3.500 firmes per abolir el correbou d’Olot

Els animalistes, amb la Fundació Fauna de la Garrotxa al capdavant, han recollit més de 3.500 firmes per demanar que s’elimini el que consideren una tradició “anacrònica” a través d’una campanya d’internet. La Penya Taurina de la Garrotxa, organitzadora de l’acte, ha decidit fer el mateix però de forma presencial. De moment tenen més de 1.200 firmes i ho han restringit a la gent de la comarca. El debat s’ha obert de nou després que l’Ajuntament anunciés una consulta el 2016 sobre la seva continuïtat. Aquest any acaba la concessió dels organitzadors.

Vídeo: Correbou de les Festes del Tura 2014
[vimeo id=”105458707″]