El 89% de les zones de bany de Catalunya obtenen una qualificació excel·lent

Comparteix-ho amb els teus amics:

La platja del Fòrum, la de Ponent de Vilassar de Mar, l’estany de Banyoles i la platja del Rec de l’Escala tenen una qualitat de l’aigua “suficient”

La immensa majoria de les zones de bany analitzades per la Comissió Europea a Catalunya, un 89%, tenen una qualificació excel·lent, segons l’informe anual sobre les aigües de bany publicat aquest dimecres. De les 273 zones de bany analitzades, 244 han rebut la màxima qualificació, a 13 es considera que la qualitat de l’aigua és “bona” i en quatre és “suficient”. En concret, la platja del Fòrum, la de Ponent de Vilassar de Mar, l’estany de Banyoles i la platja del Rec de l’Escala reben la qualificació bàsica, tot i que en el cas del Fòrum, millora respecte a l’any passat, quan la qualitat de l’aigua es va considerar “baixa”.

Guisasola N. Un grup d'amics remullant-se a la platja de Palamós aquest diumenge 27 de març del 2016.

Les platges catalanes de qualitat “bona” però no “excel·lent” són: la platja de l’Estany de Gavà, la platja del Callao de Mataró, la platja del parc del litoral de Sant Adrià del Besòs (que millora respecte l’any anterior, quan se la va considerar de qualitat “suficient”), l’Astillero-l’Almadrava de Vilassar de Mar, la platja de Sant Sebastià de Sitges, la platja de l’Escala, la Ribera Salada, la platja de Vilafortuny de Cambrils, les platges de Riumar, la Marquesa i la Bassa d’Arena de Deltebre, la cala Crancs de Salou i la platja de les Avellanes de l’Ampolla.

L’informe anual de la Comissió Europea sobre la qualitat de les aigües de bany indica que al conjunt de la Unió Europea un 96% de les zones aptes pel bany compleixen amb els requisits mínims, i un 84% tenen una qualitat excel·lent. A Espanya, un 83,2% de les platges tenen una qualitat excel·lent, lleugerament per sota de la mitjana europea i catalana.

Els països que lideren el rànquing de qualitat de les zones de bany són Luxemburg (amb 11 zones declarades, totes elles, excel·lents), Xipre, amb un 99,1%, Malta (97,7%), Grècia (97,2%), Croàcia (94,2%), Itàlia (90,6%), Alemanya (90,3%) i Àustria (90,2%).

A tota Europa, només hi ha 385 zones de amb una qualitat insuficient, un percentatge que en comparació amb l’anterior estudi ha passat de l’1,9% a l’1,6%. Espanya és entre els estats amb més espais de bany amb qualitat baixa, un 2,6%, per darrere de Bulgària, França, Itàlia, Irlanda, el Regne Unit, Eslovàquia o Holanda.

Foto: Guisasola N.
Un grup d’amics remullant-se a la platja de Palamós aquest diumenge 27 de març del 2016.