El Ball de Bruixes de Sant Joan les Fonts convidat a la presentació dels 20 anys del Ball de Bruixes de Viladrau

Comparteix-ho amb els teus amics:

Les bruixes de Viladrau han convidat als membres del Ball de Bruixes de Sant Joan les Fonts a celebrar amb la gent del municipi el 20è aniversari del seu Ball de Bruixes, aquest proper dissabte 29 d’octubre a les sis de la tarda a Viladrau.

Margarida Feliu, alcaldessa de Viladrau, ha fet arribar una invitació als representants de l’organització de Sant Joan les Fonts, un dels quatre pobles que tenen ball de bruixes i que ha estat escollit per formar part de la celebració.

foto-002

El Ball de Bruixes de Sant Joan les Fonts al 2017 celebrarà també els seus 10 anys de creació, al llarg dels quals ha participat, no només a la Fira de Bruixeria, sinó també a pobles com Blancafort (França), Sant Joan de les Abadesses (Ripollès), Llers (Alt Empordà) o Centelles (Osona), entre d’altres. El ball ve a ser una representació d’un ritual als quatre elements, de bruixes respectuoses amb la natura, la petició més important del ritual és l’alegria i l’alliberació de les penes. El ball de les bruixes santjoanenques vol potenciar la part positiva de les bruixes, de fet, aquestes bruixes venen de la llegenda de les dones d’aigua que explica que quan una dona d’aigua és traïda es converteix en bruixa tornant a la natura i utilitzant les seves eines per güarir els mals del món, entre ells els dels humans.