El cap de setmana llarg deixa ocupacions d’entre el 70 i el 80% però el turisme d’esquí punxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Pont de la Puríssima deixa sensacions contradictòries pel que fa a l’ocupació turística. D’una banda, la satisfacció per assolir uns bons -i previstos-, registres d’entre el 70% i el 80%, i fins i tot el ple absolut, com és el cas del allotjaments a la Terra Alta. Decepció, però, pel que fa a les reserves a les zones d’esquí, tant a les comarques gironines i Pirineu lleidatà. La manca de neu i el mal temps no han acompanyat en el que havia de ser el tret de sortida de la temporada. A Lleida, satisfacció per una ocupació mitjana del 80%, acomplint amb les previsions, mentre que a les comarques centrals han arribat al 90%, especialment a Osona i Berguedà per la celebració de fires populars.

La falta de neu o el mal temps han fet punxar el turisme d’última hora vinculat a l’esquí. El Pont de la Puríssima tanca complint les previsions inicials i els hotels de muntanya de les comarques gironines han tingut una ocupació del 70%. Tradicionalment, aquesta festivitat dóna el tret de sortida a la temporada d’esquí però enguany les estacions de la demarcació només han pogut obrir de forma parcial i amb poques pistes. La cap de comunicació de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, Marina Figueras, ha explicat que això ha provocat que els esquiadors que finalment han decidit “arriscar-se” i pujar a les estacions d’esquí, hagin optat per anar i tornar el mateix dia, sense pernoctar.

TAPIA, TANIA - ACN Els primers esquiadors que s'han acostat a Vallter 2000, la primera estació del Pirineu que ha obert.
TAPIA, TANIA – ACN Els primers esquiadors que s’han acostat a Vallter 2000, la primera estació del Pirineu que ha obert.