El CAP d’Olot posa en marxa uns mòduls exteriors per separar l’activitat relacionada amb la Covid-19 de tota la resta

Comparteix-ho amb els teus amics:

El CAP d’Olot posa en marxa uns mòduls exteriors per separar l’activitat relacionada amb la Covid-19 de tota la resta

El CAP Garrotxa d’Olot ha posat en marxa aquesta setmana uns nous mòduls a l’exterior de l’edifici principal, per donar suport a l’activitat assistencial del Centre d’Atenció Primària. La direcció del centre ha reorganitzat els circuits d’accés, de manera que a les sis noves consultes dels mòduls exteriors s’hi fa tota l’activitat relacionada amb patologia respiratòria i Covid-19 (proves PCR, test d’antígens, identificació de contactes, exploracions…) amb l’objectiu de separar aquesta activitat de la resta d’atencions que es continuen fent a l’edifici del CAP. D’aquesta manera, també s’incrementa la seguretat tant dels pacients que visiten el centre com pels professionals que hi treballen.

L’activitat als nous mòduls s’hi desenvolupa en el mateix horari que el CAP, de 8 a 20h els dies laborables, i compta amb un equip de dos professionals de la medicina i dos d’infermeria, un gestor Covid, un administratiu i un auxiliar d’infermeria.

Els mòduls es troben a la part posterior del CAP Garrotxa, en una zona d’aparcament, i la seva funció és exclusivament prestar atenció a usuaris amb problemes respiratoris i símptomes de la Covid-19. Quan aquesta necessitat hagi disminuït de manera notable aquests nous espais podrien convertir-se en consultes del propi CAP per acollir activitat assistencial convencional.

Les darreres setmanes el Departament de Salut ha facilitat la instal·lació de mòduls de suport com aquests en més d’un centenar de CAP de tot Catalunya.

Info: Dep. Salut

RELACIONAT:

Instal·len mòduls prefabricats al CAP Garrotxa per acollir pacients amb patologia respiratòria, sospitosa de Covid-19