El Cap Reliquari de Sant Vicenç torna a Besalú

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Cap Reliquari de Sant Vicenç torna a Besalú

El diumenge 24 de gener festa de Sant Vicenç es va presentar a l’església parroquial la museïtzació del Cap Reliquari de Sant Vicenç capellà, que data del segle XIV.

Les relíquies provinents del monestir de Sant Sadurní de Tavèrnoles, al Bisbat de Lleida, varen ser recuperades i reteornades a Besalú per Pere Rovira, doctor en lleis.

L’Ajuntament, amb la col·laboració del Departament de Cultura va obrir les relíquies l’any 2007, hi va trobar diversos fragments de crani a més d’altres parts del cos, així com un petit text d’un notari de Besalú de principis del segle XVIII, resultant d’un obertura anterior, amb l’objectiu de certificar l’autenticitat de la peça.

Les relíquies, que han estat custodiades durant els últims anys pel Bisbat de Girona, es van restaurar per part de l’Ajuntament fa dos anys i mig, novament a través del Departament de Cultura. Un cop fets els treballs el Bisbat de Girona el va tornar a guardar, mentre Besalú es preparava per guardar-lo adequadament en una urna amb condicions, amb tècniques de seguretat adients per poder tenir la peça dins l’església de Sant Vicenç.

La peça, una obra argentaria d’alta qualitat de lèpoca del gòtic internacional, esdevé un tresor únic, ja que no n’hi ha cap altre reliquiari conservat més antic a la diòcesi de Girona. La seva museïtzació és un pas endavant molt important per la història i el patrimoni de Besalú.

Imagen

Imagen

Info: Ajunt. Besalú