Un centenar de desallotjats de dos càmpings de Blanes per una mala barreja de clor i àcid clorhídric en una piscina

RECOLONS, ÀLEX - ACN · ID 110392/902294 Imatge dels equips d'emergències equipant-se per actuar.
Comparteix-ho amb els teus amics:

El centenar de desallotjats dels tres càmpings de Blanes (Roca, Solmar i Cavallet de Mar) afectats per la fuita de clor ja han pogut tornar a les seves tendes i caravanes. Els Bombers han ventilat la zona que aquesta tarda ha quedat afectada per la mala barreja que un socorrista del càmping Roca ha fet de 35 litres de clor i 15 litres d’àcid clorhídric i que ha provocat un petit núvol tòxic. L’incident ha obligat el SEM a atendre un total de 7 persones per símptomes d’irritació a les vies altes i picor als ulls (el socorrista i el seu ajudant, 2 menors d’edat i 3 persones d’edat avançada). Tots els afectats tenien símptomes lleus d’intoxicació i només tres han estat traslladats a l’hospital de Blanes.

RECOLONS, ÀLEX - ACN · ID 110392/902294 Imatge dels equips d'emergències equipant-se per actuar.
RECOLONS, ÀLEX – ACN Imatge dels equips d’emergències equipant-se per actuar.

Segons els Bombers, els fets s’han produït al voltant de tres quarts de set del vespre al càmping Roca, situat al número 50 del carrer Cristòfor Colom i a tocar de la platja de s’Abanell. Un socorrista ha barrejat malament 35 litres de clor i 15 litres d’àcid clorhídric en el magatzem on guarda el material per a la piscina i s’ha produït un petit núvol tòxic. L’incident ha obligat a confinar un centenar d’usuaris del càmping i de dos adjacents (el Solmar i el Cavallet de Mar) en un radi d’uns 75 metres al voltant del magatzem. Un cop s’ha ventilat totalment la zona, al cap d’unes dues hores, els campistes han pogut tornar a les seves tendes i caravanes.

En l’incident hi han treballat 6 dotacions de Bombers, 3 patrulles del cos dels Mossos d’Esquadra, 3 de la Policia Local, 4 ambulàncies del SEM i el tècnic de Protecció Civil municipal.