El centenari de l’orfeó popular olotí a la vitrina del mes de l’Arxiu Comarcal

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Vitrina del Mes que organitza l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa està dedicada durant el gener al centenari de l’Orfeó Popular Olotí.

Pel gener de 1914, animats pel mestre de capella de Sant Esteve d’Olot mossèn Fèlix Farró i Vilanova (Girona, 1884-Olot, 1936), un grup d’antics cantaires i estudiants de solfeig van proposar la creació d’un orfeó musical local. La iniciativa va tenir el suport de l’Ajuntament, el qual, mogut per “la opinión unánime de esta ciudad sobre la necesidad o conveniencia de fundar una institución artística musical”, va ajudar a confeccionar el reglament de l’entitat, li va facilitar l’antiga capella de l’Hospici com a local i li va atorgar una subvenció a canvi d’exercir com a escola de solfeig i banda municipal. Sota aquesta empara municipal, va néixer l’Orfeó Popular Olotí.

Des de 1926, l’Orfeó es va establir en el local que encara ocupa, al carrer Bellaire, i a les seves sales ha acollit actuacions musicals, conferències, presentacions de llibres, reunions i espectacles de tota mena. En els darrers temps, les representacions teatrals han adquirit un pes major en les activitats programades per l’entitat, mentre que els actes musicals resten en un segon pla.

La mostra que presenta l’Arxiu aplega diversos opuscles, cartells i programes que l’Orfeó ha generat al llarg d’aquests cent anys.

orfeo