El Cercle Euram Garrotxa s’ha adherit al manifest de rebuig de la sentència contra els polítics independentistes

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Cercle Euram Garrotxa s’ha adherit al manifest de rebuig de la sentència contra els polítics independentistes promogut per ‘LaFede.cat’.

A hores d’ara, el document l’han firmat vora mig miler d’associacions i entitats de tot el país i en tots els àmbits. El manifest es va presentar dilluns, el mateix dia que es va conèixer la sentència.

El contingut del mateix és aquest:

PRIMER: Entenem que aquesta sentència significa la culminació d’un procés de judicialització de la política, punt al qual mai no s’hauria d’haver arribat.

SEGON:

  • Manifestem el nostre desacord amb la sentència, que no resol el conflicte polític, i denunciem la injustícia a la qual s’enfronten totes les persones condemnades.
  • Denunciem les conseqüències greus que aquesta sentència té sobre els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política, suposant un retrocés per a la qualitat democràtica de la nostra societat.
  • Denunciem les greus conseqüències que la sentència té per a la normalitat política a Catalunya i els seus efectes per a l’autogovern de la Generalitat.

TERCER:

  • Treballarem per la llibertat de les persones condemnades des d’amplis espais de consens socials i polítics a Catalunya i Espanya.
  • Fem una crida als partits polítics i a institucions públiques per trobar el camí de la política posant fi a la judicialització d’un conflicte polític.
  • Fem una crida a la ciutadania a participar a les mobilitzacions de tots els espais compartits que contribueixen a reforçar la cohesió i la convivència des de la fermesa en les reivindicacions dels drets democràtics i les llibertats.
Comparteix-ho amb els teus amics: