El Club Natació Olot organitza un procés participatiu del projecte de reforma del club

Foto: Imatge de com seria el nou CNO
Comparteix-ho amb els teus amics:

CNO – Després del treball realitzat durant els darrers mesos en els quals s’han succeït reunions, estudis i treballs amb diferents grups de socis i tècnics, el CN Olot iniciarà un PROCÉS PARTICIPATIU en què tots els socis podrem opinar i participar per escollir el millor projecte per a la reforma de la part més antiga del Club. Un cop escollit, caldrà aprovar-ne l’execució en una assemblea posterior.

Per què un procés participatiu?

Tots som conscients que cal reformar urgentment la part més antiga del Club, i en aquest sentit es va pronunciar prop d’un 60% dels socis participants en les passades votacions del 23 d’octubre. Però també va quedar clar que, tot i estar d’acord amb la necessitat d’iniciar la renovació del Club, molts de vosaltres desitjàveu opinar i participar en aquest procés. És per això que, des de l’endemà mateix de les votacions, vàrem començar a treballar per poder dissenyar un PROCÉS PARTICIPATIU. No ha estat un camí fàcil, tant per la singularitat de la nostra entitat com per la mateixa naturalesa del que s’ha de decidir, però ens complau poder anunciar que, a principis del mes d’abril, iniciarem aquest engrescador PROCÉS PARTICIPATIU.

Com hi puc participar?

Aquest serà un procés obert, participatiu, transparent i àgil. Un dels principals pilars serà la constitució de dos grups de treball:

1r- Que anomenarem GRUP IMPULSOR i serà l’encarregat de recollir totes les propostes i necessitats del soci i de vetllar per l’agilitat i transparència de tot el procés. Estarà format per socis que representaran els diferents serveis i equipaments del Club (zona d’aigües, activitats dirigides, etc..). Cal, doncs, que siguin usuaris habituals de les instal·lacions i serveis del Club, i amb ganes i voluntat de treballar en equip.

2n- Que anomenarem GRUP TÈCNIC i estarà format per socis amb una marcada vinculació amb el món de l’arquitectura, enginyeria o sector de la construcció d’equipaments d’ús públic, que, conjuntament amb un tècnic professional independent extern, seran els encarregats d’estudiar totes les propostes recollides pel GRUP IMPULSOR. Amb tota aquesta informació i la documentació tècnica de què ja es disposa sobre l’ocupació, els estudis tècnics previs, les limitacions econòmiques i de calendari, etc, elaborarà les bases per poder endegar el que serà el CONCURS DE PROJECTES.

Aquest concurs permetrà rebre dissenys i propostes fetes sobre les bases proposades, amb la finalitat d’aconseguir tantes propostes de disseny com sigui possible per portar-ne un màxim de 3 a votació de tots els socis, i finalment escollir-ne una de guanyadora.

Un darrer però no menys importat actor de tot aquest procés serà un professional independent, tècnic en mediació i en processos participatius, que ja ha col·laborat amb el Club i que treballarà juntament amb tots dos GRUPS per garantir l’agilitat i viabilitat de tot aquest procés.

Quin passos estan previstos?

Aquests són els principals passos del PROCÉS que ara iniciem:

  • Inici de la campanya informativa.
  • Obertura del termini de presentació de socis voluntaris per formar part del GRUP IMPULSOR i del GRUP TÈCNIC, i constitució dels grups.
  • Inici del procés de recollida d’opinions i propostes dels socis, i elaboració d’un informe resum.
  • Estudi de les propostes rebudes. Elaboració per part de L’EQUIP TÈCNIC de les bases del concurs per recollir les propostes que siguin tècnicament viables, tenint en compte els estudis i requeriments tècnics del Club.
  • Exposició pública de les bases del concurs i inici del termini per rebre propostes de disseny per part d’estudis d’arquitectura / enginyeries / tècnics.
  • Deliberació, publicació i exposició als socis dels 3 dissenys finalistes.
  • Votació dels socis per escollir el disseny guanyador.

Aquest PROCÉS PARTICIPATIU ens ha de portar a escollir un disseny de consens que s’adapti a les necessitats de futur del Club i als gustos dels socis. Iniciem, en definitiva, un procés engrescador que ha de dibuixar el futur del nostre estimat Club.

Per això ET DEMANEM LA TEVA PARTICIPACIÓ, ja sigui formant part d’un dels grups de treball o donant la teva opinió quan s’iniciï la recollida d’opinions i propostes, i finalment, emetent el teu vot quan s’hagi d’escollir el disseny guanyador.

El Club necessita més que mai la teva participació,per a un Club de futur, per al futur del CLUB.

En pocs dies obrirem el termini de presentació de socis voluntaris per formar part del GRUP IMPULSOR i del GRUP TÈCNIC, estigues atent!