El col·lectiu feminista la Dalla Garrotxa començarà un cicle de cine-fòrum

Comparteix-ho amb els teus amics:

El col·lectiu feminista la Dalla Garrotxa començarà un cicle de cine-fòrum contra l’operació biquini. La primera pel·lícula d’aquest cicle, així com el nom de la professional amb la qual comptarem per presentar-la i resoldre els dubtes dels i les assistents.

LES DONES DE VERITAT TENEN CORBES

“Las mujeres de verdad tienen curvas” és el títol de la primera pel·lícula del cicle de cine-fòrums contra l’operació biquini que organitzarà, al llarg d’aquest estiu, la Dalla, el col·lectiu feminista de la Garrotxa. La projecció tindrà lloc el dissabte 28 de juny a les 20.00, al local de la CNT d’Olot, a la Plaça Cinema Colom.

Es tracta d’una comèdia de 90 minuts, dirigida per Patricia Cadoso, que explica la història dels conflictes generacionals que sorgeixen en una família mexicana dels Estats Units. A partir del viatge de la protagonista adolescent cap a l’edat adulta, es mostra el xoc entre dues generacions de dones, que representen dues concepcions antagòniques de feminitat.

La protagonista tracta de reconèixer-se bonica en un cos que no segueix els cànons de bellesa establerts. El film vol trencar, per tant, amb el clixé que presenten moltes pel·lícules americanes en què un personatge marginat per la societat pateix una transformació estètica i passa a ser acceptat per la resta.

No, aquest no és el cas de “Las mujeres de verdad tienen curvas”, perquè el que pretén aquesta pel·lícula és ensenyar-nos a estimar el nostre propi cos tal com és, a acceptar-nos per tirar endavant i poder créixer d’una manera sana, tant a nivell físic com mental.

La idea és que la pel·lícula ajudi a les garrotxines a trencar amb els seus complexes, que entenguin que l’aspecte físic no hauria de determinar la seva existència i que reflexionin sobre la cossificació, la pressió estètica i els problemes de trastorns alimentaris que això pot comportar.

Per tal de poder debatre amb més arguments sobre tots aquests aspectes, comptarem amb el suport de la Roser Rubió, nutricionista i psicòloga, que presentarà el film i s’encarregarà de dinamitzar el debat i resoldre dubtes.

En acabar l’acte, totes i tots els assistents podran gaudir d’un pica-pica elaborat per les membres de la Dalla, al preu de 3 euros, que serviran per poder finançar futurs projectes del col·lectiu.

foto de portada esdeveniment las mujeres de verdad