El col·lectiu Garrotxí GreenLights lluita a favor del medi ambient amb la campanya DESPLASTIFICA’T

Comparteix-ho amb els teus amics:

Les accions del col·lectiu Garrotxí GreenLights, es varen presentar al Núria Social d’Olot el passat 22 de desembre i actualment treballen amb la campanya DESPLASTIFICA’T, en contra dels residus de plàstic.

GreenLights, és un col·lectiu de joves de la Garrotxa sorgint del projecte “Cimera Jove pel Mediambient, No Time To Waste!”, un projecte europeu d’ECOUNESCO Irlanda, amb el suport d’Erasmus+ i localment organitzat i promogut per la Cooperativa Resilience Earth.

La Cimera jove pel Medi ambient, és un projecte de consciència i incidència ambiental adreçat a joves ambientalistes de Grècia, Noruega, Irlanda i Espanya que té l’objectiu de: «Cultivar consciència, valors i principis relacionats amb el medi ambient a través d’accions concretes locals i internacionals col·laboratives entre els joves participants, passant de forma conjunta, un procés d’empoderament individual i col·lectiu generador de canvis positius a les nostres localitats».

El Col·lectiu en participar d’aquest projecte tindrà l’oportunitat de participar en diversos esdeveniments i activitats (regionals i internacionals a Dublín) on explorarem temàtiques vinculades amb el malbaratament dels recursos i les conseqüències que d’aquestes accions se’n deriven. La peça clau del projecte serà participar de la Cimera de Joves a Dublín que tindrà una durada de 3 dies, on tindrem l’oportunitat de reunir-nos i dialogar amb els responsables polítics locals, així com diputats/des, experts/es i eurodiputats/des.

Per viure aquesta gran experiència rebran acompanyament al llarg de tot el projecte, amb l’objectiu d’aprendre a dissenyar i implementar aquelles accions i/o mesures que creiem pertinents, i que generin consciència a les nostres comunitats. A més a més, durant la cimera es presentarà els projectes i accions dutes a terme a la Garrotxa davant dels polítics i assistents.

Al llarg del projecte, s’espera que cada grup de joves portin a terme accions concretes liderades per nosaltres mateixos. Aquests projectes i accions els presentarem a la Cerimònia de Premis per a Joves Ambientalistes que organitza anualment l’ECOUNESCO, a la Categoria Internacional, el mes de maig de 2019.

Actualment el col·lectiu Garrotxí GreenLights treballen amb la campanya DESPLASTIFICA’T, en contra dels residus de plàstic que tindrà lloc aquesta tarda.