El concurs Dia mundial del consumidor 2016 ja té guanyador

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Oficina de Consum de la Garrotxa, en motiu del Dia mundial de les persones consumidores, que es va celebrar el passat 15 de març, va posar en marxa un concurs en el que, mitjançant una pregunta, es posava a prova el coneixement dels ciutadans en relació a un tema de consum. La pregunta que calia respondre era si tots els establiments comercials havien d’informar del preu dels seus productes, amb l’IVA inclòs. La resposta correcta a aquesta pregunta és que, efectivament, totes els establiments han d’informar als consumidors dels preus dels productes i serveis, excepte les pelleteries i joieries.

IF

L’Oficina de Consum de la Garrotxa recorda que la llei obliga els establiments a donar la màxima informació sobre els preus dels productesi serveis. Tenint en compte que el preu anunciat vincula l’establiment, aquest ha d’informar sempre del preu complet o final, amb impostos inclosos i qualsevol altra despesa si és que n’hi ha. Els preus dels productes s’han de mostrar als aparadors, excepte ales joieries i les pelleteries per raons de seguretat.

El Sr. Jaume Busquets ha estat l’afortunat guanyador del concurs organitzat per l’Oficina de Consum. La seva va ser la butlleta escollida a l’atzar el passat divendres 1 d’abril, a la seu del Consell Comarcal de la Garrotxa. El guanyador, que havia respost correctament a la pregunta, s’endú dues entrades per poder gaudir d’un dels espectacles inclosos a l’agenda Olot Cultura, de l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot per aquest any 2016.