El Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes passarà a tenir un dia

Comparteix-ho amb els teus amics:

El 2012 es va reduir la duració del certamen per motius econòmics i va passar a fer-se en quatre jornades

El Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes passarà a tenir un dia més d’espectacles pirotècnics dels quatre que es venia fent en les últimes edicions. Concretament, es farà del 22 al 26 de juliol coincidint amb la festa major per Santa Anna, patrona del municipi. L’any 2012, l’Ajuntament va reduir el certamen a quatre dies per motius econòmics. Enguany, el certamen tindrà un pressupost de 126.000 euros, dels quals 95.000 euros seran per pagar a les empreses participants. Per poder afrontar l’increment d’un dia més de focs, s’ha signat un conveni amb l’Associació de Firaires de Barcelona perquè mantinguin les atraccions uns dies més coincidint amb les festes.

Cedida per Ajuntament de Blanes Un dels espectacles pirotècnics del concurs de focs de Blanes de l'any 2015

L’Ajuntament de Blanes ha convocat aquest mes les bases del 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici per poder seleccionar les empreses que participaran enguany. Entre totes les pliques presentades, els membres de la Comissió Tècnica del Jurat Qualificador escolliran les cinc empreses que s’encarregaran de participar en el concurs que se celebrarà del 22 al 26 de juliol. El termini per presentar ofertes expirarà a mitjans d’abril.

El fet de ser triat per participar al concurs significa que cada empresa seleccionada rebrà 19.000 euros per al seu espectacle, i optarà a guanyar el primer premi de 6.000 euros. També suposa la invitació per tornar a participar al concurs de Blanes l’any vinent, quedant seleccionada automàticament si la plica que presenta reuneix els requisits. El consistori està acabant de tancar altres incentius que s’inclouran en aquesta nova edició.

L’Ajuntament calcula que la celebració del concurs de focs suposa un revulsiu econòmic de 500.000 euros per dia que es queden al territori.