El conegut Alberto San Juan porta a Torelló la crítica àcida de ‘Autorretrato de un joven capitalista español’

Comparteix-ho amb els teus amics:

El teatre Cirvianum de Torelló acollirà, aquest dissabte a les 9 del vespre, la posada en escena de ‘Autorretrato de un joven capitalista español’, una obra escrita, dirigida i interpretada per Alberto San Juan. Membre fundador de la companyia Animalario, Alberto San Juan vol mostrar, amb aquest muntatge, la seva visió sempre crítica i amb humor de l’actualitat i de la història.

autoretrato_de_un_joven_capitalista_espa_ol

Es tracta d’un monòleg en el qual l’actor s’obre a l’espectador, repassa la seva vida i, de passada, la història més recent d’Espanya i l’actualitat a la qual ens ha abocat. Des de la segona República fins ahir mateix, passant per la Guerra Civil, la dictadura franquista, la Transició i la democràcia, l’obra posa sobre la taula enganys, conspiracions, operacions secretes, tractes i trampes polítiques, ocultes rere la història oficial.

A través d’‘Autorretrato de un joven capitalista español’, Alberto San Juan ha creat un personatge –o potser és ell mateix qui parla- que posa en solfa qüestions de gran actualitat sota un prisma de crítica ferotge i amb unes gotes d’humor. Alberto San Juan porta a l’escenari un espectacle valent, irònic, intel•ligent, documentat i potent. Una classe d’història, amb referències bibliogràfiques, amb un humor àcid i un personatge que sosté l’espectacle sol i que interacciona amb el públic.

Alberto San Juan té una llarga trajectòria professional, tant en cinema, com en teatre i, en menor mesura, en televisió. En el camp del teatre, ha estat vinculat des de la seva fundació amb la prestigiosa companyia Animalario, amb la qual ha participat en una quinzena d’espectacles, com ‘Marat Sade’, ‘Alejandro y Ana’, ‘Tito Andrónico’, ‘Urtain‘ o ‘El montaplatos’, alguns dels quals distingits amb premis Max.

En cinema, ha participat en grans èxits comercials com ‘Airbag’, ‘El otro lado de la cama’, ‘Días de fútbol’, ‘Una pistola en cada mano’, arribant a obtenir, l’any 2007, el premi Goya al millor actor per ‘Bajo las estrellas’. En televisió ha aparegut en sèries com ‘Gran Reserva: El origen’, ‘Águila Roja’, ‘La Señora’ o ‘Periodistas’.