El Consell Comarcal de la Garrotxa aprova incrementar la inversió en la millora de camins

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest dijous es va celebrar una nova sessió plenària del Consell Comarcal de la Garrotxa, en format telemàtic i retransmesa en directe.

En aquesta sessió, el Consell Comarcal va aprovar una modificació de crèdit que inclou una partida de 125.719 euros destinats a la millora de camins. En concret, aquest nou finançament cobrirà en un noranta per cent el cost dels projectes d’arranjament i millora dels camins de Guitarriu a l’Orri i camí de Faja a Bassegoda (Sales de Llierca) i de Finestres (Mieres). La resta del cost serà cobert pels propis ajuntaments.

En l’àmbit de la conselleria de Medi Ambient, Salut Pública i Emergències, el conseller Jordi Cargol va exposar el resultat de l’estudi econòmic-financer del tractament i recollida de les deixalles. Aquest estudi preveu un increment del 5,93% dels costos de gestió i tractament i d’un 5,54% de la recollida de deixalles en proximitat per a l’any 2022. D’acord amb aquest estudi, es proposa augmentar la taxa un 5,78% en els municipis amb servei de disseminats i d’un 5,72% en municipis amb servei de nuclis. En aquest punt, els grups de la CUP i PSC van votar en contra i ERC es va abstenir.

En l’apartat d’emergències, es van aprovar els encàrrecs de gestió de diversos ajuntaments de la comarca per a l’assistència tècnica en matèria d’emergències i protecció civil, que prestarà el Consell Comarcal de la Garrotxa a través del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa. Aquests encàrrecs de gestió inclouen, entre altres funcions, revisar, mantenir i desplegar els plans de protecció civil municipals, redactar els plans d’autoprotecció dels edificis i esdeveniments municipals, participar en el centre de coordinació d’emergències de la Garrotxa, coordinar les actuacions amb la regió d’emergències de Girona, establir un sistema d’identificació i localització de les edificacions aïllades del municipi, integrat en el sistema d’emergències del Departament d’Interior o donar suport tècnic i administratiu a la Federació ADF de la comarca.

Dins aquesta conselleria, també destaca l’aprovació provisional de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la gestió dels serveis de cessió, recollida i custòdia d’animals domèstics per a l’any 2022. En aquest punt, el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach, va recordar que en aquests moments el servei l’està prestant una empresa de manera provisional, a l’espera de la resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic.